Starta med Paleo

Att starta med Paleo kan upplevas som både jobbigt och svårt därför har vi här samlat information, enkla tips och idéer om hur just du ska kunna startar ett nytt liv med Paleo kosten, allt för att underlätta och göra övergång till ett hälsosammare liv smidig.

Starta med Paleo

Här finns information om vad man bör tänka på, hur man kommer igång och vilka råvaror som ingår i kosten. Allt samlat på en plats – bekvämt och enkelt!

Paleo

Paleo, Ursprungsmat eller Stenålderskost (som det populistiskt blivit döpt till i media) som det också kallas, är allt det som människan åt innan jordbruket gjorde sitt intåg. Det är kosten som har skapat våra kroppar, alltså det vi är konstruerade av och biologiskt anpassade för. Detta är vad människan har ätit under hela den Paleolitiska eran under ungefär 2,5 miljoner år.

Det är inte konstigt att vi mår bäst av att äta den kost vi är konstruerade för och av! Paleo kosten har många hälsofördelar och är bl.a. inflammationshämmande, uppbyggande och man skulle väldigt förenklat kunna beskriva det som att Paleo kosten programmerar om kroppens celler till sitt ursprung, man blir stark, frisk och fylld av energi.

Hur ska jag göra och vad ska jag äta?

Kom igång med Paleo del 1 – Vad Paleo betyder och hur maten påverkar din kropp.

Kom igång med Paleo del 2 – Vad du ska äta enligt Paleo och råvaror som är bra att ha hemma.

Vilka råvaror är bra att ha i skafferiet?

En Råvaruguide för Paleo kost – Alla de råvarorna som ingår i Paleo kosten.

Äta enligt Paleo – En översikt på vad som ingår och inte inom kosten samt en mer utförlig beskrivning på varor som ligger i gråzon och som är förväxlingsbara.

Var finns recept för att kunna äta enligt Paleo?

Paleoskafferiet – Här hittar du våra samlade recept. De är uppdelade på: Frukost, Lunch, Middag och tillbehör! Lätt och bekvämt att hitta till just det tillfälle man önskar! Du kan enkelt söka bland flertalet kategorier och etiketter.

Kosttillskott

Hälsoboosta – För optimal hälsa, om man vill göra det där lilla extra.

Magnus & Jenny paleoblogg ursprungsmat stenåldersmat matblogg livsstil Paleorecept Paleomat Paleokost

PS: Följ oss på Facebook och Instagram för daglig inspiration och prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev Grottpost!