Om Under vårt tak

Vi heter Jenny och Magnus Andersson och har båda ett brinnande intresse för ren och naturlig mat. Tillsammans driver vi Sveriges största Paleoblogg – Under vårt tak – och här publicerar vi recept och tankar om livsstilen – för ja, det är en livsstil!

Paleo, eller ursprungsmat som det också kallas, är den mat som människan genom evolutionen är skapad och uppbyggd av. Det vi ätit under miljoner år.

Vad man vill göra är alltså att efterlikna våra förfäders kost så mycket det går. Genom att ät rätt så ger vi kroppen de bästa förutsättningarna för att vara frisk, stark och uthållig – man mår bättre än någonsin! Och vi vill må bra!

Alla kan må bättre!

Hemsidan Under vårt tak ger oss möjlighet att nå ut till mängder av människor som, precis som vi, vill må bättre och leva hälsosammare! Människor som är måna om sina kroppar, sina liv och sin hälsa!

Alla är värda att må bättre än vad som ”konventionellt” anses vara möjligt och vi vet att detta är fullt genomförbart med en Paleo kost. Detta är en av anledningarna till att vi skapade kostutaningen Paleo30dagar som vi regelbundet håller tre gånger per år.

Paleo30dagar är mycket populär och syftar till att uppnå bästa möjliga hälsa inom enbart 30 dagar! Den ger en stark och stabil grund för att sedan fortsätta sin hälsoresa inom Paleo och vi håller under hela utmaningen en kontinuerlig kontakt med deltagarna.

Dagliga livet och utbildning

Genom att leva som vi lär har vi en stark grund att stå på vad gäller Paleo och båda tycker vi det är oerhört viktigt att på ett personligt och lätt sätt förmedla kunskapen och erfarenheten vi förvärvat.

Båda är dessutom utbildade och Licensierade kostrådgivare inom Paleo via Paleo-Institute´s regi, detta har gett oss en ännu bredare och djupare kunskap inom området.

Ren och naturlig mat

Ren och naturlig mat har en fantastisk förmåga att förvandla kroppen och när man väl vågat sig på att prova en Paleokost blir man ofta förvånad över vad som händer och detta enbart med hjälp av riktig mat som människan är anpassad för! Det är en stor aha upplevelse!

Vi har även skrivit en kokbok med just namnet Ren & Naturlig Mat, en bok med recept för hela dagen. Här hittar du allt för att laga underbart god Paleomat morgon middag och kväll.

Livsstil

Att leva nära naturen och ha förmånen att få njuta av friheten, som den så ohämmat ger, är något vi båda gillar. Enkla saker som att promenera, ta med fika ut och bara sitta och njuta av stillheten.

Enkelheten som finns i naturen och också i den mat vi äter går som en röd tråd genom våra liv. Vi strävar båda efter att leva ett lugnare liv att ta tillvara på vår tid och satsa på det vi tycker om, vi kallar det – att ”Vila lite” i nuet.

Leva livet lite långsammare och att se det vi har här och nu har blivit mer och mer viktigt för oss. Som en förlängning av detta och våra Paleoliv så lever vi numera som Digitala Nomader och har därmed lagt ännu en bit i vårt livspussel på hur vi vill leva och verka.

Vår passion och vision

Vi hoppas att med denna blogg kunna förmedla vår passion för Paleolivsstilen och därmed inspirera många fler till att förändra och förbättra sina liv på ett enkelt och bra sätt!

Vår vision är att ”så ett frö”, visa att det finns andra sätt att äta och leva än de som idag är gällande och som våra sociala normer är uppbyggda kring. Kosten har en avgörande betydelse för vår hälsa, att efterlikna ursprungskost och det våra kroppar är biologiskt anpassade för ger en hälsa som få är medvetna existerar.

Eller som vi brukar säga – Paleo så gott och så enkelt!

Paleoskafferiet

Paleoskafferiet är en del av vår sida Under vårt tak och här samlar vi alla Paleorecept, det är allt från ett litet mellanmål till festmåltiden.

Bara att botanisera bland chiapudding, köttgryta, räkpaj och vegetariska tillbehör. Sök efter en råvara eller en rätt i sökrutan högst upp till höger, se etiketter till höger som ger guidning eller alla kategorier mitt på sidan som ger förslag på frukost, lunch, middag och liknande.

Här finns det du söker för att kunna laga underbar Paleomat!

Hemsidan Under vårt tak

På sidan Under vårt tak så uttrycker vi våra tankar kring Paleo, både vad gäller kost och livsstil. De är baserade på vår utbildning, våra personliga erfarenheter och empiriska kunskaper samt all den samlade kontakten vi haft med läsare under åren här på vår sida.

Det vi förmedlar ska dock INTE ses som ersättning för utlåtanden och/eller behandlingar från läkarvården. Vi utgår helt enkelt från en annan värdegrund och ser hälsa från ett ursprungsperspektiv.

Jenny & Magnus recept matblogg paleoblogg

PS: Följ oss på Facebook och Instagram för daglig inspiration och prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev Grottpost!