Hälsoboosta

Tillbaka

Hälsoboosta

Att Hälsoboosta – alltså riktigt optimera sin hälsa, är något som vi här Under vårt tak gärna vill göra.

Vi nöjer oss inte med att må ok utan jobbar verkligen för att optimera vår hälsa och må toppen. Det finns många faktorer att tänka på när man vill uppnå optimal hälsa, men här är några tips.

Detta är ett inlägg om bland annat kosttillskott och det innehåller annonslänkar.

För att optimera vår hälsa och må så bra som möjligt använder vi oss av Paleokost, träning/rörelse, sömn/vila och kosttillskott, tillsammans bidrar alla dessa delar till att Hälsoboosta kroppen.

Det är en helhet och Paleokost, regelbunden träning/rörelse, god sömn/vila samt kosttillskott bildar en otroligt bra plattform när man vill optimera sin hälsa. En Paleolivsstil helt enkelt!

Vad är bra för just dig?

Ett tips är att alltid göra ett test på t.ex. vilka vitaminer och/eller mineraler som just du kan behöva.

Vi rekommenderar Werlabs (eller liknande) som har många prisvärda alternativ och tester samt att de finns med provtagningsplatser över i princip hela landet. De har även en snabb och fin service samt ett mycket gott rykte.

Dock så är D-vitamin, Omega3 och Magnesium något som många sannolikt får i sig för lite av och som därmed något man kan komplettera med samt rekommendera relativt generellt.

Kosttillskott

De kosttillskotten som vi äter är D-vitamin, Omega3, Mineraler och Kokosolja.

Tillsammans gör de en stor skillnad för kroppen. De första frågorna vi får när man talar om kosttillskott är om detta är förenligt med Paleokosten och ja, det tycker vi. Välj bra, beprövade och testade kosttillskott.

En av anledningarna till att vi äter kosttillskott är för att modern mat inte innehåller lika mycket näring som den gjorde under den Paleolitiska eran.

Människan har med konstgödsel, kemikalier, selektiv odling, felaktig kost till djuren, utarmande av jorden och all utsläpp från industrier förändrat och försämrat våra råvaror.

Så det kan med andra ord vara bra med vissa tillskott om man vill Hälsoboosta sin kropp.

Köp kosttillskott

D-vitamin behöver vi mycket av då den stora källan till detta är solen. Här i norra Europa får vi enbart sol under ”sommarhalvåret” och även då i begränsad mängd. Avsaknaden av D-vitamin kan ligga bakom olika sjukdomar och besvär.

Omega3 (tips: det finns även flytande Omega3) är bl.a. inflammationshämmande och i den moderna kosten så får man oftast i sig en felaktig balans mellan Omega6 (som är inflammationsskapande) och Omega3.

Mineraler har många funktioner i kroppen och kan ibland vara svåra att tillgodose via kosten.

Kokosolja är rena ”dunderprodukten” och har en rad fördelar som inflammationshämmande, antibakteriell och energigivande! Ät ungefär 3 matskedar kokosolja under en dag, lägg den i mat eller i varm dryck.

Daglig optimering

Så för att optimera din hälsa och riktigt hälsoboosta kroppen:

Ät en Paleokost, ha daglig rörelse, håll en god sömn, en bra vätskebalans och ät de kosttillskott som är bra för just dig!

Vi använder oss gärna av Puori´s kosttillskott, de har väldigt höga betyg i oberoende tester och är av mycket bra kvalitet.

Magnus & Jenny