6 mar 2014

Hälsoboosta

Att Hälsoboosta – alltså riktigt optimera sin hälsa, är något som vi här Under vårt tak gärna vill göra.

Vi nöjer oss inte med att må ok utan jobbar verkligen för att optimera vår hälsa och må toppen. Det finns många faktorer att tänka på när man vill uppnå optimal hälsa, men här är några tips.

Detta är ett inlägg om bland annat kosttillskott och det innehåller annonslänkar.

För att optimera vår hälsa och må så bra som möjligt använder vi oss av Paleokost, träning/rörelse, sömn/vila och kosttillskott, tillsammans bidrar alla dessa delar till att Hälsoboosta kroppen.

Det är en helhet och Paleokost, regelbunden träning/rörelse, god sömn/vila samt kosttillskott bildar en otroligt bra plattform när man vill optimera sin hälsa. En Paleolivsstil helt enkelt!

Vad är bra för just dig?

Ett tips är att alltid göra ett test på t.ex. vilka vitaminer och/eller mineraler som just du kan behöva.

Vi rekommenderar Werlabs (eller liknande) som har många prisvärda alternativ och tester samt att de finns med provtagningsplatser över i princip hela landet. De har även en snabb och fin service samt ett mycket gott rykte.

Dock så är D-vitamin, Omega3 och Magnesium något som många sannolikt får i sig för lite av och som därmed något man kan komplettera med samt rekommendera relativt generellt.

Kosttillskott

De kosttillskotten som vi äter är D-vitamin, Omega3, Mineraler och Kokosolja.

Tillsammans gör de en stor skillnad för kroppen. De första frågorna vi får när man talar om kosttillskott är om detta är förenligt med Paleokosten och ja, det tycker vi. Välj bra, beprövade och testade kosttillskott.

En av anledningarna till att vi äter kosttillskott är för att modern mat inte innehåller lika mycket näring som den gjorde under den Paleolitiska eran.

Människan har med konstgödsel, kemikalier, selektiv odling, felaktig kost till djuren, utarmande av jorden och all utsläpp från industrier förändrat och försämrat våra råvaror.

Så det kan med andra ord vara bra med vissa tillskott om man vill Hälsoboosta sin kropp.

Köp kosttillskott

D-vitamin behöver vi mycket av då den stora källan till detta är solen. Här i norra Europa får vi enbart sol under “sommarhalvåret” och även då i begränsad mängd. Avsaknaden av D-vitamin kan ligga bakom olika sjukdomar och besvär.

Omega3 (tips: det finns även flytande Omega3) är bl.a. inflammationshämmande och i den moderna kosten så får man oftast i sig en felaktig balans mellan Omega6 (som är inflammationsskapande) och Omega3.

Mineraler har många funktioner i kroppen och kan ibland vara svåra att tillgodose via kosten.

Kokosolja är rena “dunderprodukten” och har en rad fördelar som inflammationshämmande, antibakteriell och energigivande! Ät ungefär 3 matskedar kokosolja under en dag, lägg den i mat eller i varm dryck.

Daglig optimering

Så för att optimera din hälsa och riktigt hälsoboosta kroppen:

Ät en Paleokost, ha daglig rörelse, håll en god sömn, en bra vätskebalans och ät de kosttillskott som är bra för just dig!

Vi använder oss gärna av Puori´s kosttillskott, de har väldigt höga betyg i oberoende tester och är av mycket bra kvalitet.

Magnus & Jenny

Camilla P-A 21 augusti, 2014 14:58 - Svara

Hej!
Jag har tagit q10 i en tjugo år, vad anser ni om detta tillskott?

Tine 24 september, 2014 09:09 - Svara

Måste försöka få i mig lite bättre kosttilskott, så detta inlägg kom väldigt lägligt =o)

Har hamnat i en svacka där mkt dålig mat ingått. Vill komma på fötter igen, för kroppen värker, huvudvärk varje dag, sover dåligt, eksem i ansiktet och sår i hårbotten. INTE värt det.
Men det där sockertrollet alltså….

Har ni nåt bra tips på att bli kvitt sockertrollet? Eller gamla beprövade metoden…äta rent och stå emot i ett par veckor så det går och gömmer sig nånstans igen ;o)

Ni är underbara. Tack!

mm

undervarttak 24 september, 2014 12:15 - Svara

Hej Tine

Vad bra timing vi hade här! Ja kosttillskott gör skillnad och man ska alltid vara kritisk och välja med omsorg.

Förstår att det är jobbigt med ett sockerberoende, och det tråkiga svaret är ren och naturlig mat och mycket självkontroll… Äta sig mätt på riktig mat är “medicinen” – men det är självklart lätt att säga och otroligt mycket svårare att göra!

Du får gärna skriva till oss på info@undervarttak.se

Magnus & Jenny

Tine 24 september, 2014 09:19 - Svara

Föresten, en sak till… Magnesium, tar ni nåt sånt tillskott?
Får mkt kramper och har kört på magnesium. Men måste hitta ett bra märke på de.
=o)

mm

undervarttak 24 september, 2014 12:24 - Svara

Hej Tine

Ja vi tar magnesium och det finns i Pure Pharma´s M3 (mineraler). Kramp kan också bero på salt- och/eller vätskebrist.

Magnus & Jenny

anita 17 januari, 2015 09:59 - Svara

Hej! Vill hitta bra kosttillskott till vår familj (vi äter mjölk-gluten-sojafritt, ekologiskt så mycket vi kan och satsar på så ren mat som möjligt. Ser att det står barn från 12 år på doseringen på purepharma tillskotten. Vi har ett barn på 12 och en på 7, kan man ge även till 7 åringen?

mm

undervarttak 17 januari, 2015 20:30 - Svara

Hej Anita

Alltid svårt när man gör rekommendationer för barn, gissar att det är en försiktighetsåtgärd från Pure Pharmas sida. Kan vara så enkelt som att doseringen bör vara mindre. Tyvärr så har vi inget bättre tips än att kontakta företaget och fråga dem direkt.

Magnus & Jenny

Niklas 10 februari, 2015 00:43 - Svara

Hej!
Har lite funderingar angående Omega 3 och mineralerna.
Läste på diverse amerikanska forum om paleo att man inte skulle ta omega 3 om man tränar hårt då det inte behövs. Vad tycker ni här?
Om ni äter odlad fisk eller vildfångad fisk tar ni då inte omega 3 tillskotten de dagar eller håller ni upp med dem i en vecka tex.?
Angående Mineralerna tar jag nu 2 av dessa och det ska då bli 10 mg zink.
Har läst att man under de trettio första dagar med tillskott ska man använda 50mg zink om man försöker bota acne. Tycker ni att man ska ta en tablett 30 mg zink extra?

mm

undervarttak 12 februari, 2015 09:43 - Svara

Hej Niklas

Vi ser inte riktigt kopplingen mellan att träna hårt och inte behöva omega3. Vi äter kontinuerligt Omega3 trots att vi äter vildfångad fisk och gräsbeteskött.

Om man har en bakomliggande problematik så ska man ALLTID justera sina kosttillskott i förhållande till dessa för att uppnå bästa effekt.

Hälsningar
Magnus & Jenny

May Bente 24 september, 2015 09:09 - Svara

Hei 🙂

Hvilket C-vitamin tilskudd bruker dere? 🙂

Ha en riktig flott dag!

mm

undervarttak 29 september, 2015 09:54 - Svara

Hej May

Vi använder C-vitamin från Great Earth (super C complex 1000).

Magnus & Jenny

Carola 11 augusti, 2016 11:46 - Svara

Hej!
Har läst att man helst ska äta Omega 3 med krillolja. Finns det olika innehåll, och vad innebär det?

mm

undervarttak 21 september, 2016 11:43 - Svara

Hej Carola

Det finns olika innehåll och kvalité på olika typer av Omega3 och från olika tillverkare. Man behöver alltid läsa innehållsförteckningen. Vi anser att man bör använda en som är så ren som möjligt.

Magnus & Jenny

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa Hållbar livsstil IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleobok Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips plastbanta påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga