Pepparkakschiapudding

Tillbaka

Pepparkakschiapudding

När vi på Julafton dukade upp till en härlig Julfrukost serverade vi, tillsammans med bland annat Busenkla bananplättar, Paleoknäcke, Julbröd, Leverpastej, Fikonsmör och Julskinka en julig Pepparkakschiapudding.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Lovorden var många när gästerna skulle sätta sig till bords och fick se de små kaffekopparna med Pepparkakschiapudding toppad med lite Paleolingonsylt och bitar av ekologisk clementin, så roligt!

En chiapudding i sin enkelhet tillsammans med lite bär kan vara en snabb och god frukost eller mellanmål.

I vår receptbank Paleoskafferiet kan du sedan tidigare hitta recept på både en Enkel chiapudding som smakar ljuvligt av äkta vanilj, en Favorit chiapudding med smak av kanel och kardemumma eller varför inte lyxa till det med en härlig Chokladchiapudding.

Chiafrö

Chiafrön har sitt ursprung i Mexico, de är en kransblommig växtart och fick sin riktigt stora boom (i modern tid) efter att Christopher McDougall skrev om dem i sin bok ”Born to run”.

Här skriver han om barfotalöparna Tarahumaraindianerna vars dryck ”chia fresca” (iskiate) innehåller just Chiafrön och det är ingen hemlighet att fröna ger extra energitillskott för alla som håller på med uthållighetssporter som t.ex. långdistanslöpning eller längdskidåkning.

Chiafrön är dessutom naturligt glutenfria och innehåller bland annat omega3 och näringsämnen som fosfor, kalcium, kalium, magnesium, järn och zink.

Chiapudding ett tips

Om man inte är någon morgonmänniska och tycker att det är jobbigt att fixa frukost så är en chiapudding perfekt. Du förbereder den enkelt kvällen före och ställer den i kylskåpet över natten, sedan är det bara att enkelt ta fram och njuta av en god chiapudding på morgonen.

Så Njut av en god chiapudding du också, vanilj [shoppingcarticon], kanel [shoppingcarticon], kardemumma [shoppingcarticon], choklad [shoppingcarticon] eller pepparkaka. Ja, vilken smak väljer du?

Recept

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till vår Pepparkakschiapudding hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo nyttigt chiafrö recept paleorecept rawfood paleosverige sverige paleoblogg matblogg