5 apr 2017

Lakrits Chiapudding

Lakrits är så gott och något som man verkligen kan få sug på då och då. I Paleoskafferiet finns recept som Lakritskulor, Paleokaffe med lakrits och ingefära och Raw Chokladtryffeltårta med en touch av lakrits som är fantastiska vid tillfällen då man blir sugen. Nu får de sällskap av en förföriskt god Lakrits Chiapudding som man med fördel serverar med fina hallon.

Lakrits

Lakrits har sitt ursprung i södra Europa och delar av Asien och användes redan för 4000 år sedan i medicinskt syfte. Lakrits har en rad positiva effekter som kan påverkar vår hälsa. Lakrits är bl.a. slemlösande (t.ex. vid hosta), är laxerande, blodtryckshöjande (vilket kanske inte bara är en fördel), antiinflammatoriskt och virusdödande samt hjälper vid muntorrhet.

Hippokrates som även kallas “läkekonstens fader” framhöll dess goda egenskaper vid behandling av magsår då den verkar läkande både för magsår och magkatarr.

Chiapudding

Om man inte är någon morgonmänniska och tycker att det är jobbigt att fixa frukost så är en chiapudding perfekt. Du förbereder den enkelt kvällen före och ställer den i kylskåpet över natten, sedan är det bara att enkelt ta fram och njuta av en god chiapudding på morgonen. Den går att smaksätta på så många olika sätt och tidigare har vi tipsat om chiapuddingar med ljuvliga smaker som vanilj, choklad, kanel och kardemumma och pepparkaka

Chiafrö

Chiafrön har sitt ursprung i Mexico, de är en kransblommig växtart och är naturligt glutenfria och innehåller bland annat omega3 och näringsämnen som fosfor, kalcium, kalium, magnesium, järn och zink.

Njut!

Så låt dig nu väl smaka av denna härliga Lakrits chiapudding nästa gång suget efter lakrits sätter in eller bara för att vill Njuta av en god chiapudding!

För recept och hur du går tillväga gör ett besök i Paleoskafferiet. Länk till Lakrits Chiapudding hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept paleosverige sverige recept matblogg paleoblogg paleotips paleoinspiration

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg Hälsa IBS Jul kakor Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Marinad Mat Nyhetsbrev Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleoskafferiet påsk Ren & Naturlig Mat Springa Tips Träning Vegetariskt Vila lite Viltkött Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube Ätbara insekter