Inflammationshämmande

Tillbaka

Inflammationshämmande

Det finns mycket man kan göra i samband med en Paleo kost för att minska ännu mer på inflammationer i kroppen. Hälsoboosta på enkla sätt!

Men bara det faktum att man tar bort inflammationsskapande spannmål samt vitt sockret ur kosten och faktiskt går över till Paleo har en avgörande effekt på inflammationer i kroppen.

En Paleokost i sig är alltså inflammationshämmande och speciellt i förhållande till en modern kosthållning.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Nedan ger vi några väldigt enkla tips på hur man kan hälsoboosta kroppen ännu mer.

Omega3

Omega3 med fettsyrorna EPA och DHA har en väldokumenterad inflammationshämmande effekt och lindrar sannolikt alltid vid olika typer av inflammationer och värk.

Om man googlar lite så kan man hitta ett flertal studier som visar på goda effekter vid reumatism, smärta och även att morgonstelhet kan minska. Allt detta i sin tur leder ofta till ett lägre användande av värktabletter.

Tre gram Omega3 per dag är att rekommendera och om man har någon form av inflammation och/eller värk så bör resultat märkas inom någon månad med Omega3.

Kokosolja

Vi skriver ofta om kokosolja och alla dess fantastiska egenskaper och en av dem är just att den är inflammationshämmande. Detta tillsammans med alla andra positiva egenskaper gör den till något av ett toppentips.

Rekommendationen är 3 msk kokosolja per dag. Utöver att den är inflammationshämmande så ger kokosoljan även energi, minskar hunger och sötsug samt att den är antibakteriell!

Ingefära

Ingefära har en inflammationshämmande effekt, den sägs kunna lindra smärta, öka rörlighet och minska svullnader.

Vi använder gärna ingefära i maten, som smaksättning till kokosolja eller i te – ingefära, citron och kanelstång som får dra tillsammans med varmt vatten.

Kosten tillsammans med Kokosolja blir extra bra då båda har inflammationshämmande egenskaper!

Gurkmeja

Örten Gurkmeja har länge använts inom Indisk (och även Kinesisk) medicin mot bland annat ledvärk. Det finns en verksam inflammationshämmande substans i örten. Gurkmeja är alltså hälsokost i en liten rot!

Köp gurkmeja

Nu för tiden så är Gurkmeja nog, för de flesta, mest förknippat med curry. Det är den örten som ger kryddblandningen dess mörkgula färg.

Men självklart finns den att köpa ”separat” också och med sin lätt kryddiga, ganska milda smak passar den väl med ingefära, kardemumma och citrusfrukter.

Nypon

Nypon, eller nyponpulver, finns i många kosttillskott och har en inflammationshämmande effekt.

Nypon, liksom en del andra bär, kan lindra smärta och vidhålla en god rörlighet i leder.

Ren och naturlig kost

Man kan alltså genom en ren och naturlig kost minska och även läka inflammationer i kroppen.

Paleo så gott och så enkelt!
 
Information om bloggen under vårt tak samt bild