4 jun 2015

Granskott

Tänk vad naturen är fantastisk. Varje år så börjar den om och blommar ut på nytt, mycket går dessutom att äta! Så som blad, blast, blommor och till och med granskott (även skott från En och Tall). Man plockar granskotten när de är små, nya, ljusgröna och alldeles mjuka. Observera dock att allemansrätten omfattar inte plockning av granskott så fråga alltid markägare om lov om ni inte har egna granar.

Granskotten innehåller bland annat C-vitamin och är en gammal huskur vid vårförkylningar. Vi har testat dessa på sallad och i smoothie – toppengott och väldigt enkelt. Nu gör vi en riktig hälsoboost mix, granskotten tillsammans med kallpressad, ekologisk kokosolja och ekologisk ingefära kommer att bli en dunder kur mot alla vårförkylningar! Vi kallar det Granskottskick.

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till vår Granskottssmoothie hittar du här och länk till vår Granskottskick hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny

Jasmine 31 maj, 2016 11:03 - Svara

Hej, hur förvarar jag granskott? Jag har plockat ca 1l men undrar nu om jag bör torka dem, koka eller frysa in då jag inte skall använda allt på en gång?

mm

undervarttak 31 maj, 2016 17:41 - Svara

Hej Jasmine

Vi rekommenderar att man fryser in granskotten.

Magnus & Jenny

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa Hållbar livsstil IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips plastbanta påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube