Vikten av återhämtning

Tillbaka

Vikten av återhämtning

Vårt moderna samhälle känns ibland helt och hållet uppbyggt på stress, man ska hinna med allt varje dag och det är mängder med måsten. Var finns tiden för återhämtning?

Det finns teknik som håller oss ständigt uppkopplade, transportmedel som tar oss överallt, underhållning med filmer och serier dygnet runt. Färre och färre timmars sömn per dygn och sedan det där med att jobba så att man får in pengar och för att kunna hålla upp allt annat… Men återhämtningen tycks ha försvunnit från våra moderna liv.

Vi människor är i grund och botten samma primitiva varelse som för några hundratusen år sedan, vi har samma funktioner i kroppen och samma inbyggda reflexer och stresskopplingar. Fast omgivningen och förutsättningarna förändras i en rasande fart!

Vila lite

Nu, mer än någonsin, så är det viktigt med återhämtning för att varva ner ifrån en stressig livsstil. Att låta kroppen bearbeta alla intryck och händelser, ta sig tid till att vila lite.

Yoga, mindfulness eller ”bara vara” som vi gärna skriver. Ta hand om både sin kropp och själ genom att på ett medvetet sätt låta kroppen få tid till återhämtning. Hur detta ser ut är olika för olika personer men det viktiga är att man är förstår kroppens behov av återhämtning.

Långsam livsstil med naturen som återhämtning

Vi har valt att leva ett lite annorlunda liv med en långsammare livsstil. Det är viktigt för oss och det har tagit många år att förverkliga detta men nu bor vi mitt i naturen och lever som digitala nomader.

Naturen är även det som ger oss lugnet, styrkan i många avseenden och inspirationen.

Återhämtning sjö

Återhämtning natur

Naturen är helt enkelt vår återhämtning och där vi trivs som bäst. Eller som en bekant sa vid ett besök ”- Ni bor ju mitt i ingenstans…”. Ja precis och det är det vi gillar! Vattnet, utsikten, träden, solen och luften. Naturen delar frikostigt med sig till oss.

Livet är flyktigt och allt för kort för att slarvas bort så njut av möjligheterna som ges och vårda dig. Umgås med de som betyder mycket för dig, ge dig ut i naturen, ät god och bra mat och gör det som gör dig lycklig – och ge dig återhämtning.

Ta hand om varandra
Jenny & Magnus