26 Jan 2017
Digital nomad Under vårt tak

Digital nomad

Vi läste om begreppet ”Digital nomad” för många, många år sedan och tyckte att det verkade både fantastiskt och underbart, men samtidigt lite overkligt… Som en klyscha – ”om du bara vill så kan du”, ”vem som helst har möjligheten” och så vidare. Man har ju hört detta till leda om allt möjligt.

Fast även om tvivel och samhällets förväntningar och normer styrde oss så sådde det ett frö i vårt medvetande. Något som faktiskt kunde vara möjligt och i framtiden ge oss det vi ständigt gick och pratade om.

”A Digital Nomad is someone who leverages technology and the Internet to work remotely and more generally conduct their lifestyle in a nomadic manner.”

Nio till fem jobb

Vi har under en väldigt lång period drömt om att komma bort från 9-5 jobb och därmed få möjligheten till att styra våra liv och vår tid själva, jobba under förhållanden som mer passar oss och vår vilja till att vara både fria och leva ett långsammare liv.

Begreppet ”Vila lite” har följt oss genom vårt liv tillsammans, våra upplevelser och erfarenheter har lärt oss att ta tillvara på det man har här och nu. Att leva ett långsammare liv och därmed också värdesätta det man har i stunden, det man upplever och de möjligheter som man faktiskt kan skapa själv.

Squat vid datorn

Nystart

Allt startade egentligen lite omedvetet för omkring sju år sedan, vi sökte en ny bostad för att få naturen utanför dörren. Vi hade mycket på vår önskelista: Fint hus, vacker utsikt, solig plats, stor tomt, en sjö, lövskog, vackra områden att få vandra i och det får inte vara allt för långt ifrån våra familjer.

Vid den här tidpunkten bodde vi i lägenhet och det var högsommar, en sådär underbart vacker dag med klarblå himmel och strålande sol. Man vill helt enkelt ute och njuta! Kvällen innan hade vi sett en annons på en sommarstuga som verkligen inte på något sätt såg ut som vårt drömhus… inte alls faktiskt! Men det stod sjöutsikt i texten och det var inom vårt sökområde, så det fick helt enkelt bli en lite utflykt för att spana in den smått tråkiga stugan.

Väl på plats såg vi inte alls stugan utan stod istället båda två som hänförda inför den underbara utsikten över sjön! Magiskt vackert, allt stämde in på våra fantasier över hur vi ville bo förutom den lilla detaljen om huset.

Inte långt därefter stod vi som ägare av en gammal stuga. Och det är här allt börjar, en nystart! Den lilla stugan tänkte vi bygga om så att den matchad våra drömmar och allt skulle dokumenteras i en blogg, bloggen döptes därmed till ”Under vårt tak”.

Paleolivsstilen

Nu sju år senare ser vår älskade stuga näst intill exakt likadan ut, förutom färgen och bloggen ”Under vårt tak” är Sveriges största inom Paleolivsstilen med en receptbank på närmre 400 Paleorecept! Livet tar märkliga vändningar och om man är villig till att ta tillvara på de möjligheter som uppstår och vågar satsa så kan man verkligen förändra sitt liv!

Paleo30dagar

Genom bloggen når vi ut till många människor som precis som oss prioriterar ren och naturlig mat, vi erbjuder mängder med recept men även en fördjupning inom Paleo med vår Hälsoutmaning Paleo30dagar som har blivit fantastiskt uppskattad! Paleo30dagar är en personlig utmaning där främsta målet är ”Bästa möjliga hälsa på enbart 30 dagar”, och grunden till detta ligger i just ren och naturlig mat.

Receptsamlingar

Det har även blivit hela tre receptsamlingar som vi säljer via vår blogg. Adventsmys & Glöggfest, Påskglädje & Vårljus samt En kaka till kaffet, alla gjorda av kärlek och med tanken på att man även vid speciella tillfällen och högtider ska kunna äta gott!

CookEat

Vårt senaste, och helt klart största projekt, är i samarbete med våra goda vänner Rebecca och Johan (som tillsammans skriver bloggen ”Hälsa som livsstil”). Detta är en matplaneringstjänst som är helt individanpassad! Tjänsten heter CookEat, gå gärna in och läs mer om denna tjänsten som kommer att spara dig både tid och pengar, och vi beräknar kunna starta denna under början av är 2018. Detta är fantastiskt roligt och väldigt spännande – något som vi alla inblandade är oerhört stolta över!

Digital nomad

Så från och med årsskiftet 2017 är vi Digitala nomader, vem kunde anat? Just vi med våra tekniska okunskaper! Vem kunde tro att våra upplevelser och erfarenheter skulle styra in oss till just detta livet. Ett liv där vi får leva friare, långsammare och ”Vila lite”. Idag sitter vi i sol och värme på Kanarieöarna och skriver detta inlägg, något som för bara ett litet tag sedan var helt ouppnåeligt för oss.

Vi har på en relativt kort tid ändrat våra liv fantastiskt mycket, allt ifrån den fysiska arbetsplatsen till att leva på mycket mindre, en minimalistisk livsstil på många sätt men ändå med så mycket mer livskvalité och dessutom, själva vara helt ansvariga för vår försörjning. Lite läskigt och skrämmande men oerhört stimulerande och helt magiskt roligt.

Paleolivsstilen har verkligen förändrat våra liv.

Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny

PS: läs fortsättning här ”Vårt liv som Digitala Nomader – Del 2” och följ oss gärna på Instagramkontot @naturligalivet

Annika 26 januari, 2017 19:22 - Svara

Fantastiskt! Vad spännande. Längtar att få läsa mera om detta äventyr.

Annika

undervarttak 26 januari, 2017 20:12 - Svara

Hej Annika

Tack snälla för dina fina ord!

Magnus & Jenny

Maria 26 januari, 2017 19:27 - Svara

Jag har ett motto som jag följer ”att ha lite semester varje dag”. Alt för att ta vara på varje dag och unna mig saker jag tycker om dagligen och inte skjuta upp till semestern inträffar. Ibland räcker det med fem minuter men ack så värdefulla! Fortsatt trevlig resa :)

undervarttak 26 januari, 2017 20:13 - Svara

Tack Maria

Vilket underbart motto och ett så härligt sätt att leva, jättefint!

Magnus & Jenny

Anna 28 januari, 2017 13:57 - Svara

Vilken inspirerande berättelse!
Ser fram emot att starta utmaningen på måndag, trevlig helg!
Hälsn Anna

undervarttak 28 januari, 2017 16:02 - Svara

Hej Anna

Tack snälla – och allt startade med en kostomläggning, fantastiskt vad som kan hända om man bara låter det ske!

Underbart att du ser fram emot Paleo30dagar, vi också :) På måndag så kör vi!

Magnus & Jenny

Helen 28 januari, 2017 20:07 - Svara

Hej! Hur är det med frön och nötter? Det finns de som säger att, trots att de innehåller bra fett, fibrer och vitaminer så kan de störa tarmslemhinnan. Jag upplever att jag blir uppsvälld av för mycket frön ex. Hur är det med fröknäcke tex, bör man hålla det till högst en per dag ex?

Mvh Helen

undervarttak 29 januari, 2017 18:28 - Svara

Hej Helen

Nötter och fröer ingår i en Paleokost, det räknas som tillbehör. Man bör alltid blötlägga alla nötter och fröer innan man äter dem, vi har ett inlägg om detta här: https://www.undervarttak.se/blotlagga-notter-och-froer/

Eftersom det är ett tillbehör så anser vi att man max bör äta en ”näve” nötter per dag.

Magnus & Jenny

Amanda 1 februari, 2017 23:11 - Svara

Ni är en av mina största inspirationskällor! Ni hjälpte mej ju mer än något annat för precis 2 år sen då jag fann paleo… Om ni minns :) just livskvalité som ni skriver om – det blir så enkelt att urskilja när man vågar bryta normer, ta vara på möjligheter satsa på det man själv tror på!

Kramar från Amanda

undervarttak 2 februari, 2017 18:14 - Svara

Hej Amanda och tack snälla för dina fina ord! Ja när man tar steget och bryter det ”normala” kan stora saker ske!

Tänk vad tiden går, inlägger som du skrev har fortsatt många besök: https://www.undervarttak.se/ibs/

Ta hand om dig och än en gång – tack snälla.

Magnus & Jenny