Snabba och enkla hälsotips

Tillbaka

Snabba och enkla hälsotips

Visst letar vi alla efter en quick fix. Snabba lösningar som kräver minsta möjliga ansträngning eller motstånd.

De finns faktiskt och du kan enkelt göra dem för att uppnå en bättre hälsa!

Vi gör det och har stor nytta av snabba och enkla lösningar i vår vardag. Det finns flera otroligt enkla hälsotips som går både snabbt och enkelt och som med tiden ger stora resultat. Tricket är kontinuitet men framför allt – att man genomför dem.

Quick fix som hälsotips!

Vanligen så skriver vi att man ska undvika så kallade quick fix och se långsiktigt på hälsa, viktnedgång och läkande. Det tycker vi självklart fortfarande, men det finns snabba små saker man kan göra som fungerar utmärkt i vardagen.

Olika typer av quick fix har en tendens att inte fungera i längden och gör att man därmed inte uppnår de resultat och mål man önskar nå över tid. Det kan resultera i den klassiska jojobantningen, att man startar entusiastiskt och hårt men sedan ger upp, o.s.v.

Fast det finns många snabba lösningar som inte alls är meningslösa eller av ondo, det är mycket man kan göra i det dagliga livet som gör hälsoresan snabbare, enklare och bättre.

Snabba lösningar är alltså inte alltid att förakta och man kan göra mycket som ger en fin ”hälsoavkastning”, alltså investeringar i hälsan som ger vinster.

Låt oss presentera en lista med flera bra, snabba och enkla tips som nästan alla kan börja med direkt (idag, nu).

Nio snabba tips

I stort sätt så kan alla genomföra dessa enkla och snabba hälsotips, några av dem eller kanske alla. Och i princip alla kommer att kunna få hälsofördelar från dem.

Det är enkla hälsovinster som kan betyda mycket både nu och i framtiden.

Ät en ren och naturlig mat

Kosten har en oerhört stor betydelse för hälsan, det är här man lägger grunden. Vi förordar en Paleokost vilket är människans ursprungskost. Satsa på enkla rätter med få ingredienser.

Läs innehållsförteckningen

Det går snabbt och enkelt att läsa innehållsförteckningen i butiken och då sortera ut produkter man inte önskar (bör) äta redan från början.

Kommer de inte ner i kundvagnen så kommer de inte hem, och har man dem inte hemma är det ofantligt mycket enklare att undvika dåliga produkter.

Uteslut socker

Vitt processat socker är 100% onödigt och innehåller inga näringsämnen alls som skulle kunna vara bra för kroppen. Tyvärr så finns socker som tillsats i massa råvaror, så läs innehållsförteckningen.

Att utesluta socker går snabbt, man kan ”starta” att sluta med socker omgående.

Laga mat i en Crock-Pot

Ladda en Crock-Pot med mat på morgonen innan det är dags att gå till jobbet. Lagom tills du kommer hem är middagen klar, varm och redo att ätas.

Du har med andra ord en god, nyttig och snabb måltid redo varje dag efter jobbet och om du laddar den med lite extra varje dag så har du rester till morgondagens lunchlåda!

Ett toppenbra, snabbt och enkelt tips som dessutom sparar pengar till dig.

Ta en promenad varje dag

Att komma ut i naturen, friska luften och samtidigt få in rörelse är otroligt bra för hälsan. Man behöver inte gå superlångt eller supersnabbt, det viktiga är att man faktiskt dagligen tar sig ut och går.

Höj hjärtfrekvensen

Gör något varje dag som höjer hjärtfrekvensen. Det kan vara en sprint på 100 meter, tio snabba armhävningar eller squat. Välj att lyfta något tungt, hoppa hopprep eller lek – lek är klart underskattat och något alla borde göra mer av.

Teama ihop dig med en kompis

Att göra saker tillsammans ger synergieffekter. Man känner en större glädje och om man gör saker tillsammans kan det även ge en push att genomföra den där promenaden eller vad det nu kan vara även om det vissa dagar finns lite motstånd.

Lägg bort telefonen, paddan, datorn

Detta är speciellt viktigt på kvällen och innan man ska gå till sängs. Det blåa ljuset som kommer från telefonen, paddan eller datorn stör hormonerna och därmed sömnen.

Gå till sängs vid 22:00

Man brukar säga att sömntåget går vid 22:00, detta är biologiskt och har med våra hormoner att göra.

Att följa kroppens klocka genom att lägga sig vid 22:00 och få åtta timmars obruten sömn gör mycket gott.

Läs en bok

Genom att läsa sätter man igång fantasin, får nya intryck och skapar nya kopplingar i hjärnan. Helt enkelt hjärnympa som är fantastiskt viktig.

Avslutande ord

Det finns enkla hälsopoäng att plocka på olika små quick fix. Vi kan göra dem, du kan göra dem, bara att sätta igång och få in en rutin som väntar på att genomföras.

Det man behöver göra är just att genomföra dessa hälsotips, att få in rutin på enkla saker som gör skillnad.

Tyvärr är det lätt att strunta i de enkla sakerna, det finns ett motstånd i kroppen. Varför är det så? Tror var och en har sina varför. Ett varför som bygger upp hinder för att faktiskt må bra. Men det går att ändra på.

Titta på listan och ta tag i några punkter redan idag, vi finns här om du behöver stöd och hjälp!

Magnus & Jenny