28 jan 2014

Paleokokosgröt

En Paleokokosgröt som får hela din kropp att le. Denna kokosgröt är toppenfin till frukost, efter träning eller som ett mellanmål och man får en bra och långvarig mättnad tillsammans med en massa energi. Härligt med mat som både gör gott och smakar gott.

Att kokosgröten är lättlagad och går snabbt att göra är ju bara bonus och väldigt bekvämt!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Kokosgröt

Vår kokosgröt är helt glutenfri och mejerifri, vilket även innebär att den är laktosfri och fri från mjölkprotein (mjölkproteinet kasin kan bl.a. skapa problem i mag- tarmkanalen [1] samt inflammationer [2]).

Att äta gröt till frukost kan var den absolut vanligaste frukostvanan någonsin och många är vi säkert som minns TV reklamen med Gunde och havregrynsgröt, vem ville inte äta gröt då liksom! Vi är nog lite till mans en vanemänniska och det är absolut inget fel med detta, fenomenet är sannolikt speciellt vanligt på morgonen när det kan vara knappt om tid och många av oss kanske är lite mer sovande än vakna…

Vanor eller rutiner kan vara riktigt bra och vi vill slå ett slag för denna fina kokosgröt, det kan bli just din nya frukostvana!

Kosthållning

Oavsett om du äter Paleo eller inte så är kokosgröt något du borde prova, krämig, god, mättande och fylld av energi. Detta recept passar även fint för många olika kosthållningar, som t.ex. om du äter enligt LCHF, om du är Pescetarian eller Vegetarian. Alltid bra med recept som har en bredd och tilltalar många.

Kokosolja

Gröten innehåller bland annat kokosolja vilket är väldigt bra för din kropps hälsa. De medellånga fettsyrorna i kokosolja är bl.a. immunstärkande, inflammationshämmande, hudvårdande, nyttigt för hjärnan och nervsystemet samt att det dessutom stimulerar fettförbränningen.

I Paleoskafferiet hittar du många bra recept som hjälper dig att tillgodose din kropp med nyttig kokosolja (kokosfett). Använd kokosolja när du steker, gör en härlig Paleokaffedrink, tillsätt kokosolja i din Paleokokosgröt, njut av härliga Dadelbollar eller varför inte röra ner lite kokosolja i ditt kvällste.

Man kan äta 2-3 msk kokosolja per dag som ett rent kosttillskott då det är riktigt bra för kroppen! Läs gärna mer om hur vi Hälsoboostar med bland annat kokosolja.

Recept

För recept och hur man går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Paleokokosgröt hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus gröt paleogröt kokosgröt Glutenfritt mejerifritt laktosfritt

Källa:

[1] Magkliniken
[2] Allergia

Jenny Fransson 5 juli, 2014 13:39 - Svara

Hej.tack för en bra blogg med massor av bra recept!! Nu hittar jag inte receptet på gröten fast jag söker på den.

Maxi 29 januari, 2015 10:46 - Svara

Hur mycket kalorier innehåller en portion ??? ☺

mm

undervarttak 29 januari, 2015 11:23 - Svara

Hej Maxi

En portion innehåller knappt 600 kalorier. Ett väldigt bra tips är att gå till sidan http://www.kostbevakningen.se/ där man kan lägga in enskilda varor eller hela recept och då få resultat för kalorier, fett, kolhydrater och protein! Toppenbra sida. Kopiera bara receptet som du önska information om och klistra in det i den tomma rutan till vänster hos kostbevakning så kommer du få all information.

Magnus & Jenny

Maria 25 februari, 2015 19:40 - Svara

Hej!
Kan denna gröt göras kvällen innan och micras på morgonen därpå?

mm

undervarttak 1 mars, 2015 15:59 - Svara

Hej Maria

Ja det kan man, MEN den kommer få en annan konsistens. Kanske kan vara bra att röra ut lite extra kokosmjölk innan du värmer på den.

Magnus & Jenny

Kicki 26 augusti, 2015 16:05 - Svara

Hej
Jag undrar om det finns någon bra mandelmjölk att köpa. vill gärna ha lite mjölk till gröten och kokos mjölk blir lite för mycket kokos.
De jag har hittat är alla tillsatta med socker.
Jag har gjort egen mandelmjölk och det går väl ann att göra någon gång, men det vore skönt att kunna köpa den färdig ibland.

Tessan 21 mars, 2016 14:12 - Svara

Hej!
Krossade linfrön har det ju varnats för att äta, hur ser ni på det? det finns ju med i många av era brödrecept.

mm

undervarttak 21 mars, 2016 17:26 - Svara

Hej Tessan

Man bör inte äta för mycket av dessa precis som det “skrivs om”, men sannolikt så äter man inte ett helt bröd (även om mängden är ok) utan enbart någon skiva.

Vi anser att man inte bör överkonsumera varken frön eller nötter.

Magnus & Jenny

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa Hållbar livsstil IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips plastbanta påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube