Paleokokosgröt fylld av energi

Tillbaka

Paleokokosgröt

En Paleokokosgröt som får hela din kropp att le. Denna kokosgröt är toppenfin till frukost, efter träning eller som ett mellanmål och man får en bra och långvarig mättnad tillsammans med en massa energi. Härligt med mat som både gör gott och smakar gott.

Att kokosgröten är lättlagad och går snabbt att göra är ju bara bonus och väldigt bekvämt!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Kokosgröt

Vår kokosgröt är helt glutenfri och mejerifri, vilket även innebär att den är laktosfri och fri från mjölkprotein (mjölkproteinet kasin kan bl.a. skapa problem i mag- tarmkanalen [1] samt inflammationer [2]).

Att äta gröt till frukost kan var den absolut vanligaste frukostvanan någonsin och många är vi säkert som minns TV reklamen med Gunde och havregrynsgröt, vem ville inte äta gröt då liksom! Vi är nog lite till mans en vanemänniska och det är absolut inget fel med detta, fenomenet är sannolikt speciellt vanligt på morgonen när det kan vara knappt om tid och många av oss kanske är lite mer sovande än vakna…

Vanor eller rutiner kan vara riktigt bra och vi vill slå ett slag för denna fina kokosgröt, det kan bli just din nya frukostvana!

Kosthållning

Oavsett om du äter Paleo eller inte så är kokosgröt något du borde prova, krämig, god, mättande och fylld av energi. Detta recept passar även fint för många olika kosthållningar, som t.ex. om du äter enligt LCHF, om du är Pescetarian eller Vegetarian. Alltid bra med recept som har en bredd och tilltalar många.

Kokosolja

Gröten innehåller bland annat kokosolja [shoppingcarticon] vilket är väldigt bra för din kropps hälsa. De medellånga fettsyrorna i kokosolja är bl.a. immunstärkande, inflammationshämmande, hudvårdande, nyttigt för hjärnan och nervsystemet samt att det dessutom stimulerar fettförbränningen.

I Paleoskafferiet hittar du många bra recept som hjälper dig att tillgodose din kropp med nyttig kokosolja (kokosfett). Använd kokosolja när du steker, gör en härlig Paleokaffedrink, tillsätt kokosolja i din Paleokokosgröt, njut av härliga Dadelbollar eller varför inte röra ner lite kokosolja i ditt kvällste.

Man kan äta 2-3 msk kokosolja per dag som ett rent kosttillskott då det är riktigt bra för kroppen! Läs gärna mer om hur vi Hälsoboostar med bland annat kokosolja.

Recept

För recept och hur man går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Paleokokosgröt hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus gröt paleogröt kokosgröt Glutenfritt mejerifritt laktosfritt

Källa:

[1] Magkliniken
[2] Allergia