26 Dec 2013

Att göra ett Paleojulbord kan kanske vid första åtanken både kännas svårt och jobbigt. Hur gör man med alla de klassiska rätterna som man så gärna vill ska finnas med på ett julbord?

Vi har under de år som vi ätit Paleo bidragit med fler och fler Paleoalternativ vid julbordet och i år så fanns alla dessa läckra rätter på julbordet när familjen samlades hemma hos oss på Julafton.

Det som är glädjande är att Paleoalternativen under åren har blivit fler än de som är mindre Paleo och att alla uppskattar och Njuter av härlig Paleomat även under Julen.

Vårt Paleojulbord

Julskinka med Paleogriljering
Lökpaj med ansjovis och chili
Honungsgriljerade revbensspjäll med rosmarin
Paleo Julköttbullar
Paleokorv (korv köpt på gårdsbutik, bara kött och kryddor)
Stekt brysselkål
Julig grönkålssallad med rödbetor, apelsin och valnötter
Julig rödkål
Varmrökt lax
Kallrökt lax
Kokta ägghalvor
Vitlök och chilimajonnäs med persilja
Julbröd
Nötbröd (med lite hackade soltorkade fikon i för att framhäva Julsmaken)
Dijon senap (Kung Markattas)
Paleojulgröt med smak av pepparkaka
Vatten
Ekologiskt rött vin (ligger i “gråzonen“)

Mindre Paleo

Klassisk Janssonsfrestelse
Prinskorv
Tre sorters sill
Ost
Smör
Skånsk senap
Julmust

Nu är det snart dax att dra ihop säcken med årets julfiranden och vi börjar blicka framåt mot Nyår och ett Nytt Gott Paleo År.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension CookEat Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg Hälsa IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Marinad Mat Nyhetsbrev Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleoskafferiet påsk Ren & Naturlig Mat Springa Squatty Potty Tips Träning Vegetariskt Vila lite Viltkött Vår kokbok Whole30 Yoga Ätbara insekter