Ultralöpning på Lågkolhydratskost

Tillbaka

Just nu är vi mitt uppe i vår utbildning Lic. Kostrådgivare för lågkolhydratkost, LCHF och Paleo, här har vi träffat en hel del nya och intressanta människor. Vi har fått förmånen att ha en av dessa som gästbloggare hos oss idag!

Cecilie Holmgren bor i Norge och håller på med Ultralöpning! Hon har för ett tag sedan gått över till lågkolhydratkost på grund av magproblem och har i och med detta märkt stora skillnader i sitt idrottande. Läs om hennes spännande och mycket imponerande resultat!

Litt om meg…
Jeg er en tobarnsmor på 37 år, min mann er fra Sverige ( Malmø). Vi bor og trives i Lørenskog like utenfor Oslo.

Jeg kom inn på LCHF for snart to år siden. Etter en lang periode med mageproblemer, og mange undersøkelser fikk jeg konstantert glutenintoleranse. Først tenkte jeg..hva skal jeg spise nå da?? Jeg måtte finne andre løsninger, og da jeg googlet glutenfri mat, kom jeg hele tiden inn på LCHF. Desto mer jeg leste om det, desto mer gikk det opp for meg hvor logisk det hele er. Begynnte å lese masse bøker, flest svenske i og med at Sverige ligger foran Norge innenfor dette.

Siden dette har jeg og familien spist lavkarbohydratkost.

Ved siden av studiene til å bli kostholdsrådgiver, driver jeg med maraton og ultraløping på høyt nivå. (ultraløp er løp over 50km opp til 7 dagers+) Løper for det norske landslaget.

Ultralöpning

Lchf har gjort meg til en bedre løper, helt klart. Både treningsmessig og i konkurranser, løper jeg på fettførbrenningen. I de lengste løpene må jeg selvsagt ha i meg karbohydrater etter hvert, men jeg holder meg mye lenger enn andre, og har ingen mageproblemer i det hele tatt. Jeg var ikke overvektig da jeg startet med LCHF, men jeg har gått ned flere kilo, og fettprosenten er mye lavere.

…..Det har gjort at jeg har blitt mye raskere også.

Jeg løper i snitt 160 km i uken året rundt, itilegg til mengdeuker opp mot 220 km. Det jeg merker etter at jeg startet på LCHF er at det er ingen problem å løpe ut før frokost. Har med meg fet ost på langturer opp mot 30km. Jeg kan tilogmed faste i 24 timer, og trene som normalt. Fanatstiskt:))

Her i familien har vi det mel og sukkerfritt, litt godis på lørdag blir det:)
Barna får selvsagt spise hos andre hva de serverer, men jeg baker brød, knekkebrød osv på frø og mandelmel. Sønnen min har vært plaget med barnemigrene, men anfallene er så og si borte etter at vi startet med lavkarbokost. Vi føler oss alle mye bedre, og har mer energi. Immunforsvaret til barna er superbra.

Mine fremganger:
Jeg har løpt 35 maraton og snart 18 ultraløp. Har vunnet noen av dem (4 ultraløp og 3 maraton), men har også en del 2 og 3 plasser.
Jeg ble norgesmester på 24 timers 2012, 3 plass i år.
Jeg har en norgesrekord på hvor langt en kvinne har løpt, altså 500 km på 5 dager.

Nå er jeg tatt ut på landslaget, og skal løpe VM/EM 24 timers i Tsjekkia i Juni. Det er veldig stort:) mer nøyaktige tider og plasseringer stå i bloggen under meritter.

Cecilie

Roligt och fantastiskt inspirerande att möta människor som ger det där lilla extra och satsar mer än andra. Gå gärna in på hennes hemsida och läs mer om Cecilie.

Magnus & Jenny