Paleohelg med Under vårt tak i vackra Sätila

Tillbaka

Paleohelg med Under vårt tak i vackra Sätila

Under helgen den 10-11 september 2016 så hade vi här ”Under vårt tak” vår första Paleohelg.

Fina möten, vackert väder, naturlig träning, god mat och morgonyoga ute på bryggan. Allt detta tillsammans med underbara människor, många skratt och härlig energi! En Paleohelg helt enkelt!

38

Under helgen så höll vi till i vår lilla by Sätila, Restaurang Båthuset serverade Paleomat till alla deltagare och…

Paleohelg8

…droppinfikat bestod bl.a. av en choklad och hasselnötskaka tillsammans med kokosgrädde. Efter detta samlades vi för att lära känna varandra lite mer och vi höll i en kortare genomgång av helgen samt berättade om vår hälsoresa.

40

Till lunch serverades en god fiskbiff.

Paleohelg7

Naturlig rörelse

Eftermiddagen tillbringades på stranden i Sätila tillsammans med Åsa Rylander från Exact Move som ledde oss i ett pass med naturlig träning. I naturen, med naturen och barfota.

Vi kröp, hoppade, balanserade, klättrade, satt på huk, svingade både oss själva och en slägga – vilken dag! Mitt i passet bjöds det på fika, vi hade bakat energibars och dessutom fått smarrigt torkat kött från Wildchips.

paleohelg3

Mycket skratt, glädje och gemenskap! Och självklart underbar natur!

42

Middag utomhus

Middagen var efterlängtad och vädret var toppen, sitta ute på kvällen i mitten av september är härligt. Lammgryta smakade hur gott som helst!

Paleohelg2

Yoga på bryggan och frukostbuffé

Söndagsmorgonen bjöd på Yoga med Kristin Scherdin. Ett njutbart sätt att starta dagen på och dessutom en vacker plats längst ut på bryggan. Alla iklädda Yogabyxor från generösa Hangmatta!

Efter yogan kom vi till en uppdukad frukostbuffé som innehöll bl.a. bananpannkakor, chiapudding, grönsaker, frukt, Paleomüsli, fröknäcke, kokosgrädde, kalkon och en uppfriskande shot på mynta, ingefära och äpple.

Paleoskola

Efter frukost samlade vi ihop oss och tittade lite fördjupat på Paleokosten och vad den innehåller. Det utbyttes tips, råd och pratades köksredskap. Söndagen avslutades med en sista lunch på restaurang Båthuset, viltfångad röding på en rotfruktspytt!

Paleohelg

Vi har länge drömt om att hålla i en Paleohelg och nu har det alltså hänt, fantastiskt kul och inspirerande. Möta likasinnade, prata om mat, äta gott, träna på stranden och ha roligt tillsammans! Det var en intensiv helg som gick otroligt fort, men vad roligt vi hade. Längtar redan efter nästa!

Tänk så mycket intryck och ny kunskap man kan få genom att samla likasinnade under en helg, vi är djupt tacksamma och glada över all inspiration som vi fått och vår förhoppning är att vi gett något tillbaka.

Några ord från deltagarna:

Fantastiska aktiviteter och inspirerande berättelser och tips.

Härligt gäng!

Otroligt inspirerande!

En helg efter mina förväntningar.

Detta är en nystart i livet.

Kul med utbyte av tips och råd.

En helg med många bra och fina upplevelser mot ett friskare liv.

Goodiebag

Vi vill passa på att tacka våra samarbetspartners som bidragit till en fantastiskt fin Goodiebag. Stort tack!

Besök gärna dessa företag och se vad de erbjuder:

Hangmatta

Puori

Wildchips

Bornbarefoot.no

Östragärde gård Sätila

Sätila of Sweden

Northsport

Gröna Gårdar

Superbonobo

Goodiebag

Denna fina Goodiebag delades ut till alla som deltog på Paleohelgen!

Mycket nöje
Magnus & Jenny