Paleo på jobbet – 5 tips

Tillbaka

Paleo på jobbet

Paleo är en livsstil, det handlar om kosten och om hur man lever sitt liv. Alla gör dagligen medvetna val och vårt mål, för de val vi gör här Under vårt tak med Paleo, är att uppnå största möjliga hälsovinster som följer med både kosten och livsstilen! I hemmet är det alltid lättare med mat, träning och livsstilen fast Paleo på jobbet kan helt förståeligt vara lite trixigare.

Men här bjuder vi på 5 toppentips!

1. Matlåda

Ta med egen mat till jobbet, slipp stressen och oron som det innebär att på din lunchrast försöka hitta ett bra matställe. Du vet att du alltid får med dig rätt kost och tillräckligt mycket. Förbered mat under helgen för hela veckan eller tag det dag för dag och packa din matlåda.

2. Vatten

Drick vatten under arbetsdagen. Många arbetsplatser har torr luft och man behöver därför dricka vatten med jämna mellanrum. Förutom att det fuktar inandningsluften, svalkar och släcker törst så hjälper vattnet till att ”bära” näringsämnen och syre till alla celler i kroppen.

3. Stå upp

Har du kontorsjobb så försök att stå upp. Om möjligt skaffa ett höj- och sänkbart bord, eller någon annat som ger dig möjlighet till att kunna stå upp och jobba. Man får bättre hållning, axlarna åker inte fram på samma sätt som när man sitter och dessutom så förflyttar man sig mer och på ett bättre sätt än om man sitter. Kroppen är absolut inte gjord för att sitta på en kontorsstol under en hel arbetsdag. Genom att stå upp stärker man muskler, skelett och man får en jämnare och högre energi genom dagen.

4. Använd rasten

Ta en promenad på rasten, kom ut och få luft. Rör på dig och förnya din energi. Det händer så mycket positivt i kroppen när man promenerar och rör på sig – en snabb runda gör mycket och påverkar inte enbart fysiskt utan ger också mental energi.

5. Ta av skorna

Så mycket skönare och bättre att gå och stå utan skor, man får på något märkligt sätt mer kontakt med vad man gör. Hela kroppshållningen och styrkan i både fötter och ben blir bättre. Vi använder både roliga och sköna Fivefingers på jobbet men man kan självklart gå i några andra skor med tunn sula eller om man är riktigt tuff helt barfota!

Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny