2 nov 2014

Paleolivsstil

Det finns mycket man kan göra för att njuta av dagen, eller “vila lite” som vi brukar säga. Det är en väldigt viktig del i en Paleolivsstil, att få återhämtning och tid för reflektion. Just att unna sig detta – tid. I vardagen finns det så många måsten, allt som behöver göras och som ska skötas om. Krav och måsten tar upp en allt för stor del av våra liv.

Smått blir stort

När man då kan släppa allt detta och ta tid till stillhet och att njuta blir allt så mycket enklare och ännu mer njutfullt. För ett par dagar sedan var jag (Magnus) ute med min systerson, vi packad lite mat, fika, ved och varma kläder för en promenad ut i skogen. Ute på en udde vid ett vindskydd startade vi en mysig eld, min systerson som går i scouterna fixade elden med lätthet.

Starta en eld

Att ge sig ut i skogen och sitta vid en värmande eld är verkligen livskvalitet och man känner hur lugnet infinner sig i kroppen. Eld är magiskt att titta in i, nästan meditativt och en så enkel sak som att sitta på en stock vid en eld kan ge så mycket. Vi grillar lite och värmer vatten till vårt te som vi njuter tillsammans med dadelbollar – smått blir stort. Det är härligt att vara i nuet och vila lite i stunden.

Grilla korv

Efter en förmiddag framför elden med många samtal, korvar, dadelbollar och te tog vi en promenad längs med sjön. Mitt i skogen alldeles vid sidan av stigen såg vi en stubbe som var “smyckad”, roligt och vackert.

Skogspromenad

Man kan göra så mycket för att vila lite och njuta av stunden. Samtal med någon man tycker om, fika, promenera, träna, leka, titta på utsikten eller sitta vid en värmande härlig brasa ute i skogen. Hitta ditt sätt och tag dig tid att njuta och vila lite i nuet, en viktig del i livet och i en Paleolivsstil.

Paleo så gott och så enkelt
Magnus & Jenny

Linda 3 november, 2014 23:06 - Svara

Åh så mysigt! Håller med, en eld kan vara så otroligt terapeutiskt!

mm

undervarttak 4 november, 2014 11:40 - Svara

Hej Linda

Ja det är så härligt att se in i en eld. Verkligen energigivande.

Magnus & Jenny

Jenny Johansson 7 november, 2014 12:16 - Svara

Det där såg riktigt mysigt ut! Vilken typ av korv är det ni äter? Har även en fundering angående bacon. I min affär hittar jag endast bacon innehållande både E301 och E250. Finns det något bacon som är okej att äta?

mm

undervarttak 7 november, 2014 14:15 - Svara

Hej Jenny

Ja visst är det mysigt, att få sitta vid en eld är verkligen livskvalitet.

Korven heter Vildlökskorv och den tillverkas av ett lokalt charkuterier i närheten av där vi bor. Enbart kött och kryddor! Bacon är trixigt, om man köper den i en “vanlig” butik så får man nog välja den ekologiska varianten med minst tillsatser… Men det finns många gårdsbutiker som har mycket fint att erbjuda.

Magnus & Jenny

Jenny Johansson 7 november, 2014 15:00 - Svara

Tack för snabbt svar! Jag ska absolut hålla utkik efter det “minst dåliga” baconet samt gårdsbutiker.

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa Hållbar livsstil IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips plastbanta påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube