Naturlig squat

Tillbaka

Naturlig squat

Vår gudson är en mästare på squat och det faller sig helt naturligt för honom. Han är helt klart vår idol, hans motto verkar vara – allt är en lek och det går att hitta något roligt i allt man gör.

Artikeln innehåller annonslänkar.

Ibland gör han ”hoppsansteg”, ibland drar han runt på något tungt, ibland kastar han sten i vattnet och ibland balanserar han (med ”lite” hjälp) på SlackLine. Men det roligaste är att springa och sitta i en naturlig squat.

Det är en självklarhet för honom att gå ner i en squat när han t.ex. väntar på något, tittar och undersöker något lite extra eller leker på marken. Om han ska ta sig någonstans så springer han och dessutom med en perfekt framfotsisättning. Att ha en konstant och naturlig rörelse och att hela tiden upptäcka nytt är så avundsvärt.

Som sagt, vår lilla gudson är verkligen vår idol och någon att ta efter, vi har mycket att lära av våra tvååringar. Detta ligger i allas våra gener och från början behövde vi inte hjälp med teknik och liknande, det finns inbyggt. Det är först nu som vuxen som man behöver hjälp, eller rättare sagt – lära om och börja om. Men vi har det inom oss!

Vi får träna på att sätta oss i squat, springa, lyfta och balansera. Att få tillbaka en funktionell kropp, tillbaka till ursprunget där det inte är konstigt eller svårt.

Leka När glömmer man av att vi människor är skapta för rörelse? Var i utvecklingen går man över till att bli mer stillasittande och bekväm? Vi har tur som nu fått en härlig läromästare!

Magnus & Jenny