Långkok för LCHF och Paleo – Kokboks recension

Tillbaka

Långkok för LCHF och Paleo

Vi älskar kokböcker! Det är så roligt att komma hem med en ny bok och få sätta sig i lugn och ro med en kopp kaffe och riktigt förföras av alla fina recept och vackra bilder.

Att bläddra i en välgjord kokbok som är genomarbetad och har en eftertänksamhet i sig är alldeles underbart! Och ibland hittar man en kokbok som verkligen finner sin väg rakt in i hjärtat, som kopplar ihop maten med livet på ett fint och omsorgsfullt sätt. Just detta har hänt oss nyligen!

Vi fick hem kokboken ”Långkok för LCHF och Paleo” som är skriven av Birgitta Höglund och redan på omslaget så skvallras det om mustiga och härligt rustika rätter. Mums!

Författaren Birgitta Höglund har arbetat som kock under 18 år och äter själv en LCHF/Paleo kost vilket har gett henne stora hälsovinster. Hon har samma grundtankar som oss om att mat ska vara ren och naturlig, ekologisk och gärna närproducerad.

Kosthållningen är en livsstil och inte en tillfällig diet, det finns enorma hälsofördelar med att äta enligt Paleo och vi tycker det är fantastiskt bra att det kommer ut fler och fler kokböcker inom ämnet!

En bok som är helt dedikerad till långkok sitter väl in i vår livsstil och de tankar vi har om att leva livet långsammare och njuta mer av stunden. Vi låter oss svepas med mellan inälvsmaten, fisken, lammköttet och fina fonder och buljonger.

Det är, av naturliga skäl, mycket mejerivaror i flera av recepten då Birgitta har sin grund i LCHF. Vill man vara strikt Paleo så behöver man göra om lite, t.ex. byta ut grädden mot kokosmjölk och så vidare. Men inspirationen och recepten är fantastiska, de är väldigt genomarbetade och bredden på olika sorters långkok är imponerande.

Boken avslutas med olika sorters såser och goda tillbehör som en extra bonus.

En kokbok om riktig mat som fyller oss med en skön känsla. Välgjord, rustik och mustig är de orden som vi skulle vilja beskriva den här boken med. Vi gläds då det är den här sortens mat vi verkligen tycker om.

Tack Birgitta för en fantastiskt fin bok!

Magnus & Jenny