30 maj 2016

Krusbärskräm med äpple

Vi pratar ofta med både glädje och kärlek om Jenny´s morfar vars stora intresse är att odla och ta tillvara på vad naturen har att ge. Ett populärt inlägg här på Bloggen är när han tömmer björken på björksav om våren.

När man gör besök hemma hos honom så går man aldrig tomhänt därifrån, alltid skickar han med diverse godsaker som han odlat eller tagit tillvara på. Något av allt det goda som vi fått glädje av är påsar fyllda med härliga krusbär och äpplen som är supergott att ta fram ur frysen och göra en god kräm, paj eller kaka på när man blir sugen.

När vi gjorde en frysrensare här om dagen hittade vi längst in i frysen de sista påsarna från förra årets skörd och kokade en härlig Krusbärskräm med äpple som bara smakade mer. Fördelen med att tillsätta en söt äppelsort till krusbären är att man inte behöver tillsätta någon extra sötning och det känns bra på många plan. Detta kan man använda sig av när man kokar kräm på andra bär som är lite sura också, tillsätt söta äpplen!

Koka och Njut av underbar kräm du också!

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Krusbärskräm med äpple hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept sverige sockerfritt glutenfritt mjölkfritt paleoblogg

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg Hälsa IBS Jul kakor Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Marinad Mat Nyhetsbrev Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleoskafferiet påsk Ren & Naturlig Mat Springa Tips Träning Vegetariskt Vila lite Viltkött Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube Ätbara insekter