Benbuljongens dag den 18:e november

Tillbaka

Benbuljongens dag

Den 18:e november är ingen vanlig dag – det är benbuljongens dag!

Första gången någonsin som vi firade Benbuljongens dag i Sverige var den 18:e november 2015. Det är nu ett årligt återkommande event.

Dagen som går helt i hälsans tecken, för att uppmärksamma denna supermat som benbuljong verkligen är. Dagen är skapad och instiftad av bloggarna Under vårt tak samt Hälsa som livsstil.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Benbuljongens dag vill framhäva ren och naturlig mat samt de egenskaper som dessa faktisk innehåller.

Buljong är läkande och uppbyggande för kroppen. Tillsammans med en ren och naturlig kost ger man sin kropp de bästa förutsättningarna för en god hälsa.

Läkande egenskaper

Benbuljong är hyllat för sina läkande egenskaper. Benbuljong är rik på kollagen som är en betydelsefull byggsten för att hålla bindväv, leder, hud och hår i god form.

Gelatin är också något som finns i Benbuljong vilket är läkande och välgörande för mag- och tarmkanalen, en glad mage helt enkelt.

Mycket av grunden till vårt välmående sitter i just mag-tarmkanalen så här kan benbuljong verkligen ha en avgörande effekt för många.

Den har genom historien varit en viktig del i traditionell matlagning. Låt oss se till att den blir det åter igen!

Köpa kollagen

Kollagen, som det finns rikligt av i benbuljong, kan man även köpa i pulverform och blanda upp i till exempel vätska, gröt eller en smoothie.

Vi kan rekommendera Clean Collagen som är gjort av gräsbetesdjur och helt fritt från tillsatser. Samt Collagen Premium+ som är gjord på vildfångad fisk.

Fira benbuljongens dag

Var med oss och fira Benbuljongens dag genom att tagga dina bilder av benbuljong – det kan vara från nöt, fläsk, vilt, fågel eller fisk – med #benbuljongensdag via sociala medier.

Titta även på andras bilder och uppmärksamma dem!

Gå in och läs mer om benbuljong här.

Benbuljongens dag – 18:e november.

Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny