20 okt 2015

Benbuljongens dag

Den 18:e november är ingen vanlig dag – det är benbuljongens dag!

Första gången någonsin som vi firarde Benbuljongens dag i Sverige var den 18:e november 2015 och det är nu ett årligt återkommande event, en dag helt i hälsans tecken, för att uppmärksamma denna supermat som benbuljong verkligen är. Dagen är skapad och instiftad av bloggarna Under vårt tak samt Hälsa som livsstil.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Benbuljongens dag vill framhäva ren och naturlig mat samt de egenskaper som dessa faktisk innehåller. Benbuljong är läkande och uppbyggande för kroppen, tillsammans med en ren och naturlig kost ger man sin kropp de bästa förutsättningarna för en god hälsa.

Läkande egenskaper

Benbuljong är hyllat för sina läkande egenskaper och har genom historien varit en viktig del i traditionell matlagning. Benbuljong är rik på kollagen som är en betydelsefull byggsten för att hålla bindväv, leder, hud och hår i god form.

Benbuljong innehåller även gelatin vilket är läkande och välgörande för mag- och tarmkanalen, en glad mage helt enkelt. Mycket av grunden till vårt välmående sitter i just mag-tarmkanalen så här kan benbuljong verkligen ha en avgörande effekt för många.

Köpa kollagen

Kollagen, som det finns rikligt av i benbuljong, kan man även köpa i pulverform och blanda upp i till exempel vätska, gröt eller en smoothie. Vi kan då rekommendera Clean Collagen som är gjort av gräsbetesdjur och helt fritt från tillsatser samt Collagen Premium+ som är gjord på vildfångad fisk.

Fira benbuljongens dag

Var med oss och fira Benbuljongens dag genom att tagga dina bilder av benbuljong, kan vara från nöt, fläsk, vilt, fågel eller fisk, med #benbuljongensdag via sociala medier. Titta även på andras bilder och uppmärksamma dem!

Gå in på hemsidan www.benbuljongensdag.se för att läsa mer om benbuljong och där kan du även ta del av recept på hur du kan göra din egen buljong.

Benbuljongens dag presenteras av Hälsa som livsstil och Under vårt tak.

Benbuljongens dag – 18:e november – www.benbuljongensdag.se

Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension CookEat Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg Hälsa IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Marinad Mat Nyhetsbrev Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleoskafferiet påsk Ren & Naturlig Mat Springa Squatty Potty Tips Träning Vegetariskt Vila lite Viltkött Vår kokbok Whole30 Yoga Ätbara insekter