Ägarskap – Du styr ditt liv!

Tillbaka
Hjärnan har kraft till att tänka utanför boxen, man kan ta Ägarskap över sina tankar.

Ägarskap – Du styr ditt liv!

Vi skulle vill ta en stund för att dela några tankar kring begreppet Ägarskap som vi tror kan hjälpa dig att förbättra ditt liv. Både nu och i framtiden.

Du är vad du omger dig med

Det är lätt att glömma, men vi formas av vår omgivning och vad vi väljer att släppa in i vårt sinne.

Ingen tvingar oss att titta på nyheterna, prata negativt eller umgås med människor som drar ner oss. Ingen tvingar oss att tänka på ett visst sätt utan vårt egentliga samtycke.

Men det är lätt att känna sig fängslad i ”kollektivets” tankebanor, sådant som kanske är både enkelt och bekvämt. Fast du kan bryta den tankekedjan och skapa nya förutsättningar. Så möjligheten finns där, inom dig!

Ägarskap – Ta kontroll över ditt liv

Allt går att ändra och man kan kalla detta koncept för Ägarskap. Det innebär att vi själva har kontroll över våra tankar och val, och därmed makten över våra liv.

För ditt liv är summan av dina tankar och dina val. Om du accepterar detta och faktiskt tar kontroll över dina tankar, ja då har du redan gjort ett bättre val. Och detta kommer att resultera i ett bättre liv nu och i framtiden.

Ditt val formar din framtid

Om du inte tar kontroll och Ägarskap, då har du också gjort ett val. Men det valet kan kanske leda till andra villkor och händelser.

Det är faktiskt upp till dig. Varje dag, varje tanke, varje måltid (kostens betydelse för hjärnhälsan är väsentlig) och varje handling bidrar till att forma din framtid.

Hur kan du använda Ägarskap i ditt liv?

  • Omge dig med positivitet: Välj att umgås med människor som lyfter dig och ger dig energi. Låt dig inspireras av böcker, poddar och sociala medier som får dig att må bra.
  • Kontrollera ditt informationsflöde: Var medveten om vilken information du tar in. Nyheter och sociala medier kan ibland vara överväldigande och negativt laddade. Det är ok att välja bort dessa.
  • Reflektera över dina tankar: Ta dig tid att meditera eller skriv dagbok, genom att reflektera över dina tankar kan du identifiera negativa mönster och arbeta för att ersätta dem med positiva.
  • Sätt upp mål: Ha tydliga mål och en vision för ditt liv. När du vet vart du vill, blir det lättare att fatta beslut som tar dig i rätt riktning.

Avslutande ord

Kom ihåg, ditt liv om fem eller tio år kommer att vara ett faktiskt resultat av de val du gör idag med hjälp av Ägarskap.

Så varför inte börja göra de bästa valen för dig själv nu, idag?

Vi hoppas att dessa tankar kan ger dig lite inspiration och vägledning och skapa den framtid du önskar och vill ha!

 

Signaturbild för Under vårt tak