Vet du vad Jordning är?

Tillbaka
Jordning när man går barfota

Vet du vad Jordning är?

Jordning innebär en direkt hudkontakt med jorden (vår planet) och det är faktiskt en enkel och effektiv hälsometod.

Gå barfota på gräs, sand och jord, eller simma i hav och sjöar för den delen, för att återknyta till naturen och ditt ursprung. Det moderna samhället har isolerat oss alla från detta med skor, asfalt och golv. Så återställ kopplingen och lev i harmoni med jorden.

Jordning innebär alltså kontakt med jordens energi genom att gå barfota på marken. Man får, enkelt förklarat, kontakt med jordens energier genom hudens kontakt med marken – från jorden in i kroppen.

Jordens energier kan påverka vår fysiska och mentala hälsa positivt då vi går barfota. En direktkontakt med jorden har fantastiska effekter och dess yta är ”levande” och ger oss viktiga antioxidanter, något som få kanske känner till.

Fem hälsofördelar med jordning:

Minskad inflammation: Jordning neutralisera fria radikaler i kroppen och kan på så sätt hjälpa till att minska inflammation.

Förbättrad sömn: Jordning kan ha en positiv inverkan på sömnens kvalitet. Detta genom att återställa kroppens naturliga tillstånd genom jordning vilket främjar en djupare sömn och en förbättrad sömnkvalitet.

Förbättrad stresshantering: Jordning har en lugnande effekt på nervsystemet, det minskar stress och främjar avslappning. Att ha direktkontakt med marken kan hjälpa till att reglera kortisol, hormonet som är förknippat med stress, och därmed ge kroppen ett allmänt välbefinnande. När man spendera tid barfota i naturen kan kroppen alltså få en förbättrad känslomässig balans.

Förbättrade energinivåer: Jordning tillåter kroppen att absorbera negativt laddade elektroner från jorden, vilket kan ha energigivande effekter. Det kan balansera energinivåer, minska trötthet och öka välbefinnandet.

Förbättrat immunförsvar: Jordning kan ha immunstärkande effekter. Genom att minska inflammation, reglera stresshormoner och stödja kroppens välbefinnande, kan jordning indirekt förbättra immunförsvaret. [1]

Sandaler

Tycker du det är jobbigt att gå barfota eller att det gör ont? Det finns sandaler med kopparnitar som ger en jordande effekt. Dessa sandaler är utformade för en barfotakänsla samt då även jordning.

Med en modern sula från Vibram och en beprövad teknik för utformning och snörning så är sandaler från Earth Runners alldeles underbara och vi kan erbjuda dig 10% rabatt med vår kod ”UVT10” vid köp.

Läs gärna mer om dem i vår artikel här: https://www.undervarttak.se/earth-runners-sandaler/

Avslutande ord

Tillbaka till ursprung och att komma naturen närmare ger alltså många hälsofördelar.

Testa att gå barfota du också!

 

Signaturbild för Under vårt tak

 

Källa:

[1] Boken ”Att vara jordad – den viktigaste upptäckten för vår hälsa någonsin!”