Vårens Paleo30dagar är klar

Tillbaka

Vårens Paleo30dagar är klar

Då har vi precis avslutat vårens 2017 års omgång av Hälsoutmaningen Paleo30dagar och återkopplingarna börja nu ramla in, fantastiskt roligt att få läsa om de hälsovinster som deltagarna gjort!

Deltagarna har under 30 dagar ätit en strikt Paleokost, alla har fått en komplett meny kopplad till recept och även en inköpsguide för att underlätta inhandlingen av råvaror.

Till utmaningen följer även en råvaruguide vilket är bra om man önskar göra egna rätter, här är alla de råvaror som ingår i utmaningen upptagna. Det går alltså att se den medföljande menyn som en inspirationskälla och istället laga egna rätter enligt råvaruguiden.

Naturlig rörelse

Rörelse är otroligt viktigt för människan och vi har i samarbete med ExactMove tagit fram ett jättefint rörelseschema där man går igenom och tränar människans basrörelser, målet här är att öka rörlighet och styrka och därigenom kunna röra sig med lätthet och utan smärtor.

Rörelseschemas innehåller både ett välbeskrivet manus samt video´s så att man kan se visuellt hur övningarna genomförs. Väldigt lätt att följa och mycket uppskattat.

Ren och naturlig mat tillsammans med rörlighet och sömn är det som vi människor behöver för att må precis så bra som det biologiskt är tänkt!

Kroppen är fantastisk och kan reparera mycket genom att man tillgodoser de biologiska behoven som den har. På enbart 30 dagar så märker man en klar skillnad, väldigt intressant och nästan lite magiskt.

Så, vad väntar du på – testa Paleo30dagar du också!

Deltagarnas egna ord om Paleo30dagar

Citat från deltagare av Paleo30dagar:

Sen hoppade jag på er utmaning och kände ganska snabbt att det här var en kosthållning som helt och hållet passade mig.
Det var väldigt skönt att slippa väga och mäta maten.
Jag är inte sötsugen, vilket jag alltid var förut.
Sömnen blev ännu bättre. Somnade på 2 minuter och sov lugnare under natten och upplevde att jag låg mer stilla.
Jag gick ner totalt 4 kg, -2 cm på låren, -1 cm på rumpan, -3 cm på magen, -4 cm på midjan, +-0 på armarna ändå stramade jag åt dom och lite gäddhäng försvann.
Maten har varit fantastisk god, lättlagad och enkel att planera.

Ann

Era mailutskick har också känts bra under denna tiden, påminns om att det är en utmaning. De har också varit informativa om vad som kan väntas.
…jag är glad att ni finns som tar detta med mat/näring på allvar och kämpar på med att sprida budskapet att det finns hjälp att få.

Linnéa

Jag känner att jag har lärt mig betydligt mycket om vad jag egentligen vill äta.
Jag har gått ner 5,5 kg och minskat i omfång både här och där. Mina kollegor säger att jag ser så pigg och fräsch ut.
Nu är jag så full av energi och det är så härligt att orka hålla på ännu mer.
Jag kommer fortsätta med Paleo på många sätt tror jag, och skulle jag tappa tråden så kommer jag att hänga på utmaningen i höst igen.
Ha en härlig sommar och tack för all support och bra material.

Anneli

Vi har gillat många av recepten och matlagningen har gått galant.
…jag upplever att sömnen blivit bättre. Lugnare på något sätt.
Totalt har jag tappat 3.2 kg. 3 cm vid midjan, 3 cm vid rumpan. Det ska bli spännande att fortsätta äta paleo inspirerat, även om det inte kommer vara lika strikt.

Tobias

Min mage har lugnat ner sig väldigt mycket och det ser jag som den stora fördelen med maten.

Cecilia

…jag har diabetes typ 1 och ville så gärna vara med i denna utmaning då jag kände mig mkt motiverad!! I början var det ett litet kämpande med en del känningar! Men jag har kämpat på och sänkte mina insulindoser!!
Jag har inte haft något sötsug och det har gått jättebra att följa menyn!
Magen har skött sig som en klocka o inte känt mig svullen som jag kunnat gjort tidigare!! Känner mig lättare i hela kroppen!! Visade sig oxå på resultatet 4 kg mindre och sammanlagt 7,5 cm mindre! Jag är nöjd!!

Gerd

Inte hade jag någon särskild övervikt innan men har ändå gått ner 3 kg. Detta är ju helt otroligt och om jag någon gång tidigare har försökt att gå ner något kg så har det i stort sett varit omöjligt.
Tack för att ni har fått in mig på rätt spår. Jag har blivit av med mina laster.
…inte är jag heller sugen längre och det är ju helt fantastiskt.

Mona

Nästa Paleo30dagar

Nästa omgång av Hälsoutmaningen Paleo30dagar startar den 11:e september 2017. Det är en personlig hälsoutmaning som kan ge riktigt stora hälsovinster, man behöver dock vara beredd på att engagera sig lite extra i kosten dessa dagarna samt lägga ner lite tid, MEN resultatet kan också bli riktigt bra!

Om ni redan nu känner er lockade att vara med till hösten så skicka gärna ett mail till oss på info@undervarttak.se med ordet ”Paleo30dagar” i meddelanderutan så skriver vi upp er på en lista och återkommer sedan automatiskt med all information inför starten.

Läs gärna mer om Hälsoutmaningen Paleo30dagar här.

Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny Paleo paleoblogg utmaning kostutmaning hälsoutmaning