Våfflor

Tillbaka
Skylt Våffelkafé

Våfflor

Frasiga våfflor, extra frasiga våfflor, glutenfria våfflor, våfflor med räkor, matiga våfflor, våfflor med mineralvatten, franska våfflor, belgiska våfflor, Ernst våfflor…

Ja, vi kan bara fortsätta att rada upp varianter på detta uppskattade bakverk, vi älskar våfflor!

Annons på kokböcker

Våffelkafé i sommarsverige

Denna sommar om någon så blir det extra tydligt. När så många av oss har semester på hemmaplan, med alla dessa mysiga sommarkaféer som dyker upp längs med vägarna.

En fin liten skylt i grönskan som tipsar om ett ställe att ta en kopp kaffe på och då gärna med en nygräddad våffla. Samtidigt som man kan passa på att fynda på gårdens loppis, så mysigt!

Vi stanna gärna till på dessa ställen och en hel del fina loppisfynd har gjorts och flera goda koppar med kaffe har det blivit. Men våfflorna har vi fått varit utan då det är svårt, vilket vi förstår, att servera våfflor som passar alla olika matallergier och livsstilsval.

Våra recept på våfflor

Men givetvis vill vi kunna njuta av goda våfflor vi också. Ni som följt oss genom åren vet att vi gärna njuter av goda våfflor titt som tätt året om.

Så varför inte göra ett eget våffelkafé hemma.

Våfflor på mandelmjöl

Vår klassiska Paleo våffla är gjord på en blandning av mandelmjöl och kokosmjöl. Den smakar fantastiskt gott tillsammans med färska bär eller snabb bärsylt och vispad kokosgrädde.

våfflor på mandelmjöl

Våfflor på kokosmjöl

Om du är allergisk mot nötter så kan du njuta av våra goda våfflor med kardemumma som är gjord på kokosmjöl.

Även denna smakar ljuvligt gott att servera tillsammans med färska bär eller snabb bärsylt och vispad kokosgrädde.

våfflor på kokosmjöl

Våfflor med äpple

En saftig och god våffla som också den är gjord på kokosmjöl är våra äppelvåffor som ger en härlig smak av äppelkaka fast i våffelform.

våfflor med äpple

Våfflor med morot

I receptet på äppelvåfflor kan du byta ut äpplet mot ca 1 dl riven morot och tillsätta 1 tsk mald ingefära i våffelsmeten, då får du härliga våfflor som påminner om morotskaka.

våfflor med morot

Matiga våfflor

En våffla som är perfekta att ta med på utflykten, picknicken eller njuta av till din brunch är våra frittatavåfflor.

Även dessa är gjorda på kokosmjöl och perfekta vid en nötallergi.

matiga frittata våfflor

Bakelse våffla

För dig som älskar både våfflor och semlor så måste vi även tipsa om våra semmelvåfflor. Helt magiska till en kopp kaffe.

semmelvåfflor

Paleoskafferiets våffelkafé

Visst har vi många gånger lekt med tanken att det skulle vara roligt att någon gång kanske själva starta ett litet gårds- eller våffelkafé.

Och vem vet vad framtiden har att bjuda på. Men fram till dess så får vi och du njuta av Paleoskafferiets alla härliga våffelrecept hemma under våra egna tak.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny och Magnus