Vad finns i vår mat?

Tillbaka
Vad finns i vår mat i en helt vanlig mataffär?

Vad finns i vår mat?

En viktig aspekt av allas våra matval som går bortom det vi fysiskt ser på tallriken – processen och hanteringen bakom det vi serverar på våra bord.

Såg en rapport som visade att omkring 80% av invånare i USA testar positivt för kemikalier vilka bland annat återfinns i form av olika vanliga tillsatser!

Dessa kemikalier kan ge upphov till, bland mycket annat, infertilitet hos oss människor samt även hos andra däggdjur.

Man undrar ju vad som egentligen finns i våra mataffärer och får kallas för mat…

Tillsatser i mat

Vikten av att inte bara överväga vad vi äter utan också hur vår mat faktiskt TILLVERKAS är med andra ord både avgörande och viktig.

Detta är en påminnelse om att ”bekvämlighetslivsmedel”, ofta fulla av kemiskt framställda ingredienser vilka så klart kan innebära stora risker, görs i en fabrik och med de förutsättningar som finns i en fabrik.

Och så klart anledningen till att de ofta är billiga och otroligt lättillgängliga – konserveringsmedel, färgämnen, stabiliseringsmedel, m.m. vilket gör att de blir billigare att producera, får en längre hylltid och ser fräscha ut länge.

Vårt jobb

Ovanstående är också drivkraften bakom det vi gör dagligen, vårt arbete med sociala medier, och inte minst vår receptbank Paleoskafferiet där vi publicerar recept på rena och naturliga råvaror för mat som lagas från grunden.

Avslutande ord

Ren och naturlig mat tror vi har en avgörande betydelse, både för oss människor och för allas vår natur.

Vi vill alltid dela med oss av värdefull information till dig, så att du kan göra kloka och välgrundade val, när det kommer till den mat du väljer att servera, äta och njuta av.

 

Signaturbild för Under vårt tak