Torka svamp

Tillbaka

Torka svamp

För några dagar sedan hade vi en härlig ”plocka svamp dag”. Packade fika, tog på våra fivefingers, tog oömma kläder och med var sin korg under armen promenerade vi rakt ut i skogen! Helt underbart att kunna ge sig ut i skogen och plocka mat, varför gör man inte det mer ofta…

Vårt mål var kantareller då det verkligen är en favorit här Under vårt tak, men tyvärr så fanns det nästan inga. Trist. Men oj vad mycket och fina Karljohan svamp det var. Plockade med oss en hel korg. Direkt började vi fundera på vad vi skulle göra med dem, bestämde oss slutligen för att torka dem så att vi kan ha i höstens goda grytor och soppor! Har för ett tag sedan, tillsammans med Magnus yngsta syster, investerat i en torkugn och det är hög tid att prova denna nu.

Självklart så lämnade vi inte skogen utan att njuta av vårt medhavda fika, det smakar alltid extra gott i skogen. Denna gången väldigt enkelt med kaffe, te och lite nötter och russin i den behändiga behållaren Klean Kanteen [shoppingcarticon] – helt i rostfritt, väldigt snygg och praktisk.

För recept och hur man går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Torkad svamp hittar du här.

Torka svamp 2

Magnus & Jenny