18 mar 2015

Stekt lever

Lever är något som både jag och Magnus har positiva upplevelser av från vår barndom, tyvärr har vi förstått att alla inte haft samma tur som vi vilket är väldigt synd då lever är så nyttigt. Vi har däremot aldrig tillagat lever som vuxna och lever samt inälvsmat över lag är ju verkligen Paleo så vi tycker det är hög tid att ändra på detta.

Hur lagade mamma den där goda levergrytan? Hur kan vi göra den Paleo? Kan vi göra ett helt nytt recept? Kan man tillaga levern på olika sätt? Frågorna är många och i helgen när vi var på besök hos Jenny´s föräldrar så hade vi en härlig stund i köket där vi spånade och lagade lever på flera olika sätt.

Det absolut lättaste sättet är att steka lever i skivor med lite salt och kryddor. Men innan man kan börja tillagningen är det några enkla knep som man ska tänka på för att få den perfekta levern.

För recept och hur man går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Stekt lever hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Tine Worén 26 mars, 2015 15:01 - Svara

Jag är tyvärr en av de som inte har så bra minnen av lever.
Däremot älskade jag blodpudding som liten, och har även ätit det i vuxe ålder, med bacon och lingon. Mums! Men hur gör man det paleo…är ju massa vetemjöl och grejer i… =o/
Skulle vilja få i mig mer inälvsmat och även buljonger. Så jag undrar lite om ni har bra recept för en som inte har bra erfarenhet av lever. Den smaken är inte nåt jag längtar efter ;o)
Och hur får ni tag i ben till olika buljonger? Vill helst laga buljong på beef… Vet inte om nån slaktare i min stad (Skövde), och har helelr ingen bil så jag klan ta mig ut på landsbygden och träffa bönder. I sommar dock kan jag cykla.
Oj, blev långt detta…hehe… =o)
Ha en fin dag!

mm

undervarttak 30 mars, 2015 10:19 - Svara

Hej Tine

Vad tråkigt att du inte har så bra minnen från lever, kan det vara skolmaten…

Angående blodpudding så vet vi att Strictly Paleo …ish har ett recept som ser riktigt fint ut, länk här: http://strictlypaleoish.com/blodpudding/

Vi handlar kött, lever och märgben från Gröna gårdar (www.gronagardar.se) och misstänker att man kan få tag på det även i Skövde.

Vad vi började längta till sommaren när du skrev cykla! Så härligt!

Magnus & Jenny

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa IBS Jul kakor Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube