Spenatsoppa

Tillbaka
Spenatsoppa - Nyttigt och gott!

Spenatsoppa

Som ni säker alla vet så är soppa något vi gärna njuter av här hemma Under vårt tak, årstiden spelar ingen roll det är lika gott året runt. I Paleoskafferiet hittar du flera ljuvligt goda soppor som t.ex. Fisksoppa med curry och räkor, OxsvanssoppaTomatsoppa med kyckling, Morotssoppa och Köttfärssoppa.

Spenatsoppa är en soppa som vi gärna lagar då och då men som vi tidigare inte lagt ut receptet på, så nu är det hög tid för detta. Väldigt roligt att få dela med sig av härliga sopprecept!

Spenatsoppa till fredagsmyset

Jenny hade tidigare en arbetskamrat vars barn älskade Spenatsoppa när de var små. När de fick önska var de ville ha att äta till fredagsmyset så var det ofta just Spenatsoppa som lagades och dukades fram, underbart!

En soppa att njuta av både för stor och liten såväl till vardag som till fest.

Tillaga på olika sätt

För enkelhetens skull så kan man köpa ekologisk hackad spenat och använda i soppan men det går givetvis bra att använda färsk spenat också.

Vi brukar ofta använda kycklingbuljong för att få en fyllig och god smak och om vi vill ha den extra lyxig använder vi Benbuljong. Om man vill göra den helt vegetarisk så går det ju bra att använda grönsaksbuljong också.

Ett tips är att under våren ge sig ut och plocka fina nässlor och ersätta spenaten med, så gott!

Ny favorit?

Så laga och låt dig väl smaka av denna goda Spenatsoppa du också! Serverar gärna tillsammans med kokta ägghalvor och Njut.

Vem vet, kanske blir Spenatsoppa en favorit till fredagsmyset hemma hos dig precis som hos Jenny´s arbetskamrat.

Recept

För recept och hur du går tillväga gör ett besök i Paleoskafferiet. Klickbar länk till vår Spenatsoppa hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept sverige paleosverige mat matblogg paleoblogg inspiration