23 mar 2018

Rökig fiskfilé med fänkål och paprika

Vi älskar fisk och vi älskar att servera allt i en och samma panna. Något vi också fått mersmak för den senaste tiden och gärna använder i vår matlagning är rökt paprikapulver, så vad kan gå fel det måste ju bli succé att kombinera alla dessa komponenter. Efter lite tänkande och lagande blev resultatet en Rökig fiskfilé som vi serverar på en bädd av babyspenat, fänkål, paprika och rödlök, så gott och enkelt. Inom 40 minuter stod middagen på bordet.

Inspiration

Att använda sig av redan befintliga recept och låta sig inspireras av dessa är ett bra sätt att skapa ny goda rätter. Ett av våra tidigaste recept när vi startade Bloggen för 7 år sedan var ett gott tillbehör med ugnsgrillad paprika, fänkål och rödlök. Ett enkelt recept som vi lagat ofta genom åren. Detta tillbehör fick spela en viktig roll när vi nu lagade denna nya rätt  och fick tillsammans med babyspenat bilda bädden till vår Rökiga fiskfilé.

middag 2

Valet av fisk

Valet av fiskfilé som man använder till denna rätt kan man välja valfritt beroende på vilken fisk man tycker ser godas ut i fiskdisken eller vilken sort som det är bra pris på just för dagen. Vi valde filé från rödtunga när vi lagade denna rätt men det går givetvis att använda någon annan fiskfilé så som kolja, torsk eller sej. Kan också tänka oss att det smakar gott att använda sig av en fin laxfilé om man önskar detta.

Gör det enkelt

Det är roligt att på detta sätt inspireras och skapa nya goda rätter. Det behöver inte alltid vara så svårt och komplicerat utan enkelheten med rena råvaror med fina smaker räcker långt. Våga testa och se till dina favoritrecept och skapa utifrån dessa och om du behöver hjälp på vägen så låt dig inspireras alla goda recept i vår receptbank Paleoskafferiet. Det ska vara enkelt och gott att äta ren och naturlig mat!

För recept och inspiration gör ett besök i Paleoskafferiet. Länk till Rökig fiskfilé med fänkål och paprika hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus  Paleo paleorecept recept paleosverige sverige matblogg mat nyttigt Under vårt tak paleoblogg paleokost paleomat

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg Hälsa IBS Jul kakor Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Marinad Mat Nyhetsbrev Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleoskafferiet påsk Ren & Naturlig Mat Springa Tips Träning Vegetariskt Vila lite Viltkött Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube Ätbara insekter