9 jul 2015

Raw Chokladtryffeltårta med en touch av lakrits

Till Magnus födelsedag tidigare i sommar bakade vi flera härliga tårtor. Lagom till midsommar så delade vi med oss av receptet på en helt underbar Raw Jordgubbstårta och nu tycker vi att det är hög tid att dela med oss av ännu ett recept på en fantastisk tårta. En Raw Chokladtryffeltårta med en touch av lakrits! Super god och helt ljuvlig!

Precis som en Raw Jordgubbstårta så kan du förbereda tårtan i förväg och bevara den i frysen fram till någon timme innan du ska servera den. Servera den med jordgubbar, hallon, blåbär eller något annat favorit bär, vi lovar det blir succé!

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Raw Chokladtryffeltårta med en touch av lakrits hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Anna-Lena 10 juli, 2015 03:00 - Svara

Jag äter egentligen LCHF, sen snart 3 år tillbaka, om man ska sätta etikett så där, men tycker att det finns många sympatiska drag hos Paleo. Jag gillar er fina sida, och har bakat en del från er, och bytt ut lite ingredienser. Jag känner att jag i nuläget inte kan äta frukt. Jag är fortfarande överviktig, har PCO och har drivits av ett sockersug, dock äter jag bär, nötter och enstaka, minst 85 %-iga chokladrutor. Jag använder aldrig sötning, när jag bakar, inte honung, stevia, banan, dadlar eller liknande. Jag förnimmer oftast sötma ändå genom mandel, vaniljpulver, kokos, etc.

Nu undrar jag, om man kan ersätta dadlar och banan med något? Vanlig sötning är ju bara att hoppa över, men dessa smetar ju liksom ihop det. Avokado, jordnötssmör?

Nu ämnar jag bli mejerifri, och er sida, vid sidan om en del andra favoriter, som Åse 56, Birgitta Högberg och Cecilia Folkesson blir min räddning.

mm

undervarttak 13 juli, 2015 11:49 - Svara

Hej Anna-Lena

Tack för dina fina ord om vår sida!

Det är alltid lite svårt att rekommendera ersättningsprodukter i ett recept, för vissa typer av recept fungerar det men för andra inte… Det enda tipset vi kan ge är att man får testa sig fram.

Stort lycka till
Magnus & Jenny

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa Hållbar livsstil IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips plastbanta påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube