12 aug 2014

Paleo är ju så härligt, man lär nytt hela tiden! Att leva en Paleolivsstil handlar även om en hållbar utveckling och att ta tillvara på vad naturen ger.
 
Man brukar säga “From nose to tail”, alltså att man tar tillvara på allt när man lagar mat – från näsan till svansen på djur. Vi gjorde en “Från rot till blast” härom dagen och det var alldeles underbart. Skördade lite morötter från vårt land för att ha till salladen och blasten ser helt fantastiskt fin och god ut, vi har tidigare hört att man kan äta blasten från de flesta rotfrukterna så kollade upp morotsblast och javisst går det.
 
Smakar lite morot men med en kryddigare smak, härligt. Några blastsorter man absolut ska undvika är potatis, aubergine och tomat då de innehåller Solanin – detta är ett gift som fungerar som ett försvarssystem för växten.
 
Blasten går att ha i sallader, i en smoothie, som ätbar dekoration och i olika maträtter. Vi gjorde en spännande Pesto med morotsblast, så gott!
 
För recept och hur man går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Pesto på morotsblast hittar du här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Sonja 30 augusti, 2014 19:18 - Svara

Oj, spännande med pesto på morotsblast!!! 🙂 Har alltid trott att den var giftig……. tänk så fel man kan ha…. 🙂
Jättefin er nya hemsida blivit! Kanonfin!

mm

undervarttak 31 augusti, 2014 17:39 - Svara

Tack Sonja!

Vi är väldigt nöjda och glada över vår nya sida och vi jobbar på för att få den ännu bättre.
Ja, ibland går man runt hela livet och tror att vissa saker bara är precis vad de inte är. Vi trodde precis som du men är glada över att så inte är fallet när det gäller morotsblast.

Ha det gott!
Jenny & Magnus

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa Hållbar livsstil IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips plastbanta påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube