5 maj 2013

Min mamma som är född strax utanför Varberg på halländska västkusten lagade ofta fisk, alltid en gång i veckan men ibland även två när jag var liten. Det var då inte fisk som köptes i små paket i frysdisken utan alltid färsk fisk som hon rensade själv! Vi nyfikna små barn tyckte detta var jättespännande och stod med vidöppna ögon och tittade på när mamma rensade fisk.
 
Tyvärr är det här med att rensa fisk inget som jag känner att jag behärskar lika bra som min älskade mamma men självklart köper jag färsk fisk och de som jobbar i fiskdisken hjälper gärna till med att rensa.
 
Fisk kan man tillaga på så många sätt! Steka, koka, tillaga i ugn, woka, röka eller varför inte grilla! Det finns inte mycket som slår en helgrillad makrill en vacker sommarkväll.
 
Ett enkelt, snabbt och smidigt sätt att tillaga fisk på är att göra en härlig fiskgratäng som sköter sig själv i ugnen och räcker till många.
 
För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa Hållbar livsstil IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips plastbanta påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube