Paleoskafferiets Cottage Pie

Tillbaka

Paleoskafferiets Cottage Pie

Att laga enkla och smidiga rätter som gärna tillagas i en enda form, i detta fall en stekpanna, är något vi gillar.

I Paleoskafferiet hittar du många goda recept på gratänger som uppfyller dessa behov och det kanske inte är för inte som vår slogan är ”Paleo så gott och så enkelt!”

Lite historia

Cottage Pie är en sådan rätt och har sitt ursprung från England och Irland. När de fattiga i dessa länder började få tillgång till potatis, runt seklet 1800, så började denna rätt lagas runt om i stugorna, där av namnet Cottage Pie.

Rätten var oftast en nötfärsgryta som man toppar med potatismos och gratinerar i ugnen, mättande och gott för många. Du kanske har hört talas om Shepherd´s pie, det heter rätten om man använder sig av lammfärs.

På Paleovis

När vi lagar Paleoskafferiets Cottage Pie använder vi oss av sötpotatis i moset och smaksätter Nötfärsröra på vår sätt.

Till rätten serverar vi en härlig sallad och middagen är komplett.

Köp stekpanna

Det är med stor glädje som vi nu kan lägga till denna rätt tillsammans med alla de andra rätterna som tillagas i en enda form i Paleoskafferiet. Så varför inte laga denna härliga Cottage Pie när du nästa gång blir sugen på något enkelt och gott!

Recept

För recept och hur du går tillväga gör ett besök i Paleoskafferiet. Länk till receptet på Paleoskafferiets Cottage Pie hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!

Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept paleosverige mat matblogg paleoblogg paleotips paleoinspiration paleomat paleokost