Paleokorvbröd

Tillbaka

Paleokorvbröd

Nu börjar våren, med värmen och solen, äntligen komma och med den längtan efter att få komma ut och grilla!

Här Under vårt tak är det grillsäsong året runt även om det blir betydlig färre gånger under vintern. Men inget går upp mot att känna lukten av mat som ligger på grillen och känslan man får i kroppen när maten tillagas ute, lite ”primal” och tillbaka till ursprunget! Vi älskar det och grillar gärna både när vi är ensamma eller tillsammans med familj och vänner.

Oftast blir det att vi grillar en god köttbit, gör egna grillspett eller varför inte hemmagjorda hamburgare. När det kommer till korv så blir det något svårare eftersom det inte är lätt, om inte nästan omöjligt, att hitta korv som inte innehåller potatismjöl, konserveringsmedel eller andra icke Paleovänliga tillsatser i den egna matbutiken. Ett sätt att få korven som man vill är givetvis att göra sin egen korv hemma, vilket vi inte ännu gjort men lockas av. Men så finns det gårdsbutiker också som faktiskt har väldigt fin korv att köpa och end del av dem innehåller enbart kött och kryddor och där skinnet är riktigt fjälster!

Runt om i Sverige finns det många fina gårdsbutiker som säljer kött och de har ofta ett litet utbud av korv med spännande smaker och egna kryddblandningar! Be dock alltid om att få läsa innehållsförteckningen för givetvis finns det även här korv med kemiska tillsatser, mejerivaror eller annat som kanske inte är helt Paleo. Korv som man köper på gårdsbutiker är oftast lite dyrare men det är den värd, du får riktig korv med mycket kött, härlig smak och rena råvaror! Fantastiskt.

Men korvbrödet då, vart ska man lägga korven när man nu grillat den? En tallrik är ju bra med lite fräsch sallad till, vackert och nyttigt, men om man vill åt den goda känslan med att hålla i maten och slippa tallrikar och bestick. Om man nu ger sig iväg ut i skogen eller till en strand och sätter sig för att grilla och då behöver duka upp med tallrikar, bestick och balansera detta under hela måltiden försvinner ju den där känslan av att vara lite ”stenåldersman”…

Paleokorvbröd

För ett tag sedan hittade vi ett spännande recept på korvbröd hos Maria, bestämde oss för att testa dessa då vi skulle grilla korv senare under dagen. Receptet är busenkelt och resultatet jättegott!

Brödet har flera användningsområden du kan göra fantastiska fyllda bagetter, hamburgerbröd eller om du tillsätter lite goda brödkryddor så kan du göra goda frallor!

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Paleokorvbröd hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus hamburgare fralla glutenfritt