17 feb 2013

Paleofocaccia

Focaccia är ett italienskt matbröd som är baserat på vete och detta bakade vi ofta innan vi började med Paleo. Hur kan man då baka Focaccia utan spannmål? Det ända sättet är ju att provbaka och det är precis vad vi har gjort.

Hur blev då resultatet? Jo, inte dumt alls. Vi förväntade oss inte att det skulle ha exakt samma konsistens och smak som en Focaccia baserat på vete men vi fick en Paleofocaccia som både var vacker att se på och smakade gott av olivolja, salt och rosmarin.

Inspirationen till receptet på Paleofocaccia fick vi dels från vårt gamla recept på Focaccia baserat på vete och dels från receptet på Veronicas Paleoformfranska. Ät brödet tillsammans med soppan, salladen, kaffet eller som tillbehör på buffébordet!

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Paleofocaccia hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus foccacia paleoblogg paleosverige sverige

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa Hållbar livsstil IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips plastbanta påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube