Paleo utmaning dag 2

Tillbaka

Vi har, tillsammans med Primalisten, precis börjat med en 30 dagars Paleo utmaning här Under vårt tak och det är roligt att så många av ni läsare är med! Detta är en riktig Hälsoutmaning som gör skillnad så grattis till alla oss som är med. Det är fantastiskt skoj att höra hur det går för er, hur ni äter och vad ni upplever! Så skriv!

På vår Facebooksida får ni en daglig och mer direkt kontakt med oss och här kan ni också skriva frågor, funderingar, tips, idéer och annat som kan vara värt att dela med sig av. Vilket många gör – Tack. Vi kommer självklart att rapportera vår ”resa” och svara på alla era inlägg! Än en gång, fantastiskt roligt att så många verkligen vill göra denna utmaning tillsammans med oss, det kommer att bli 30 riktigt bra dagar! 30 dagar som kommer göra stor skillnad i era liv!

Det är dag två (för alla oss som började den 2 januari) och det är nu man kan få huvudvärk och känna av förändringen av kosten. Detta brukar infinna sig under dag två eller tre och hålla i sig under någon dag, det är helt enkelt kroppen som vänjer sig av med sockret! Den kan inte längre driva sig på kolhydrater och måste därför anpassa sig till det nya bränslet. Så håll i och tänk på allt det goda som kommer av denna utmaningen. Paleoutmaningen är ingen kaloriräknande utmaning utan handlar helt och hållet om att äta ren och naturlig mat som människan är skapad av. Det är alltså viktigt att äta sig mätt och hålla sig till de ”matregler” som Paleoutmaningen föreskriver. Primalisten har på ett föredömligt sätt samlat information om Hälsoutmaningen på sin sida, jag uppmanar alla att verkligen läsa detta då den är mycket bra och beskrivande.

Ofta är det lätt att strunta i att ta beslut och fortsätta på den vägen man är van vid, men då kommer man aldrig till något nytt ställe. Våga utmana dig själv och ta tillvara på dessa 30 dagarna, gör något som verkligen ger en förändring till det bättra! Paleoutmaningen leder till en friskare, starkare, smalare och mer energifylld version av dig själv.

Det finns alltså många fördelar och alla är inom räckhåll, det gäller bara att fatta beslutet och hålla fast vid det. Kostens betydelse för din egen hälsa är enorm och när man inser detta går det lätt att kämpa vidare.

Under fliken ”Hur man startar med Paleo” finns massa tips och idéer om hur man kommer igång med Paleo och vad det innebär och under fliken ”Paleoskafferiet” finns mängder med recept och information om maten som är i enlighet med Paleo. Gå in på dessa sidor och låt dig inspireras!

Kika in på vår Facebooksida, ta del av våra upplevelser och dela med dig av dina. Njut av ren och naturlig mat och unna dig en stor förändring i ditt liv!

Magnus & Jenny