Oxsvanssoppa

Tillbaka

Oxsvanssoppa

Älskar du som vi både härligt mustiga långkok och ljuvliga soppor, då är denna Oxsvanssoppa något för dig!

Vi har många gånger gått förbi den där förpackningen med styckad oxsvans i affären och tänkt att vi borde laga något gott på oxsvans och lika många gånger så har vi viftat bort den tanken väldigt snabbt och tänkt ”en annan gång”…

Inlägget innehåller annonslänkar.

När Jenny för många år sedan jobbade med en öppen verksamhet, där det serverades sopplunch varje torsdag, så lagades det då och då Oxsvanssoppa av de glada tanterna och farbröderna i soppköket och visst smakade det ljuvligt gott och smakerna var så fylligt mustiga.

Men vägen där ifrån till att laga egen Oxsvanssoppa har varit lång men nu äntligen har det hänt och vi ställer oss frågan ”Varför har vi väntat så länge?”.

Låååångsamt i Crock Pot

Oxsvanssoppan ska tillagas låååångsamt för att få de rätta smakerna och bli så där mör och god så att köttet riktigt faller isär.

Vi älskar vår Crock-Pot [shoppingcarticon] och vi använder oss gärna av den när vi lagar mat, både när det gäller härliga köttgrytor, soppor eller varför inte benbuljong.

Det är enkelt, väldigt bekvämt och känns tryggt att tillaga maten på detta sätt, dessutom så blir det alltid ett fint resultat.

Köp Crock Pot

Vi tillagade därför vår Oxsvanssoppa i Cock-Pot men det går givetvis lika fint att använda sig av en hederlig gammal Stekgryta [shoppingcarticon] och i receptet så tipsar vi om hur du går tillväga för att tillaga din Oxsvanssoppa på bästa sätt i båda dessa grytor.

Så vänta nu inte så länge som vi gjorde innan du vågar ge dig på att laga Oxsvanssoppa för det är varken svårt eller krångligt och smakupplevelsen som man får är helt fantastisk!

Recept

För recept och hur du går tillväga gör ett besök i Paleoskafferiet. Länk till vår variant på Oxsvanssoppa hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept paleosverige recept sverige mat paleoblogg matblogg matinspiration långkokare slowcooker soppa