När Paleolivet möter ditt medvetna sinne

Tillbaka

När Paleolivet möter ditt medvetna sinne

Du är vad du äter. Du är vad du konsumerar. Du är vad du gör.

Men, för att förenkla till den allra första principen i vår existens: du är vad du Tänker.

Varför? För att dina tankar styr dina handlingar, och dina handlingar styr vad du äter, vad du konsumerar, hur du sover, dina val i vardagen och mycket mer.

I strävan efter framgång, bli omtyckta, göra rätt, finna hälsa och lycka kan man lätt bli överväldigad av distraktioner. Speciellt i dagens massiva informationssamhälle där vi kontinuerligt blir översköljda av ideal, sätt att leva, vad som är rätt och vad som är fel.

Vi glömmer lätt bort vad som faktiskt är viktigt och låter oss svepas med av distraktionen, kickarna och förvirringen.

Det mest kraftfulla du kan göra är att vara medveten om din miljö:

  • Vad äter jag?
  • Vad konsumerar jag i form av media?
  • Vilka är i min närhet?
  • Vad händer?

Stödjer detta mina tankar och mål eller gör det dem svårare att nå?

Att omge sig med öppna, växande och positiva människor kommer att forma dig på samma sätt. Dina tankar och val blir resultat, och det du omger dig med påverkar direkt din hälsa.

Vad du matar din kropp och ditt sinne med, oavsett om man pratar mat eller media så som nyheter eller sociala medier, kommer det ut som ett resultat och en helhet.

I vår moderna miljö har vi faktiskt makten att välja vad som omger oss. Var medveten om dina val och skapa därigenom medvetna resultat.

En Paleolivsstil handlar alltså inte bara om kost, det handlar även om att göra medvetna val för att forma sin hälsa och sitt liv och sin framtid.

Avslutande ord

Välj din omgivning med omsorg, välj dina tankar med medvetenhet, välj din konsumtion (oavsett om det handlar om kosten eller media av olika slag) och se hur ditt liv formar sig utifrån dina val.

 

Signaturbild för Under vårt tak