Lyckas med din hälsoutmaning

Tillbaka
Kursen Hälsoutmaningen Paleo30dagar

Lyckas med din hälsoutmaning

Att göra en hälsoutmaning kan ge en fantastisk bra och fin kick till din hälsa. Man får det där lilla extra man behöver för motivation, ny kunskap och hjälp till att utvecklas och nå nya hälsovinster.

Vi har flera bra tips till dig när det gäller hur man kanske kan tänka kring en hälsoutmaning.

Varför

Fundera på ”ditt varför”, varför gör du en hälsoutmaning? Vad har du för målsättningar med en hälsoutmaning?

Det kan vara allt från en bättre fysik till en mindre orolig mage. Viktminskning eller mindre värk. Vi har troligen alla vårt eget varför och en koständring från en modern kosthållning till en ren och naturlig mat kan vara steget för att få en bättre hälsa.

Hur

Hur går en hälsoutmaning till? Vad passar dig och inom vilket område vill du satsa? Kanske är det med träning, kanske är det med kosten.

Vi skulle säga att riktigt hälsa startar alltid med en ren och naturlig mat i grunden.

När

När i livet passar det bäst för just dig med en hälsoutmaning? På den frågan skulle vi nästan alltid svara – Nu!

Att tänka på sin hälsa och göra något aktivt för den är alltid en god ide och det är alltid aktuellt. Men ibland kan det vara så att det passar bättre i samband med ett nytt år, innan sommaren eller efter semestern.

Vi är alla olika och har lite olika förutsättning vilket gör att det kan passa mer eller mindre bra vid olika tidpunkter.

Välj efter vad du tycker om.

Håll det enkelt

När man ger sig in i en ny utmaning så är oftast mycket nytt och kanske även lite ovant, det gäller därmed att hålla det enkelt.

Enkelheten gör att glädjen ökar och vid de tillfällen som det kan vara trögt så behövs enkelheten kanske ännu mer. För många delar och moment i en utmaning kan skada helheten och istället för att öka hälsan blir det ett hinder.

Så håll det enkelt och följ gärna färdiga underlag som har en verifierad effekt.

Tydlighet

En utmaning som man kan följa steg för steg, där det finns en tydlighet är oftast av stor vikt.

Allt blir så mycket lättare när man vet vad utmaningen handlar om och vilka resultat man kan förvänta sig.

Tid och längd

Hur lång en hälsoutmaning bör vara beror på målen som ingår. Det sägs att en vana skapas efter 21 dagar, så allt från 3 veckor till 6 veckor skulle vi säga är en bra längd.

Utmaningen bör inte vara för lång så att tidsperspektivet blir överväldigande. Bättre då att ha lite kortare utmaningar som kan göras flera gånger under ett år. Eller olika steg i utmaningen.

Man önskar få en positiv känsla även för tidsperspektivet och en allt för lång tidsperiod kan här vara ett hinder.
Uppmuntran, pepp och beröm!

Att ha någon som kontinuerligt återkopplar med information men även ger uppmuntran och peppande – för under en utmaning kommer det finnas både toppar och dalar – är väldigt viktigt.

Det är en stor prestation när man genomför en hälsoutmaning och att få beröm för alla små segrar och framsteg man gör har stor betydelse. Vi mår alla bra av att få synas och få beröm för de framsteg vi gör.

Hälsoutmaningen Paleo30dagar

Om du är nyfiken på att anta en kost- och hälsoutmaning som verkligen gör skillnad, och har hjälpt tusentals människor sedan 2013, så driver vi Hälsoutmaningen Paleo30dagar!

Paleo30dagar är en kost- och hälsoutmaning som baserar sig på ursprungskost, så kallad Paleo, och här äter man ren och naturlig mat, som lagas från grunden, under 30 dagar. Läs mer om Hälsoutmaningen Paleo30dagar på vår sida: https://www.paleo30dagar.se/

Ren och naturlig mat som vi människor enligt evolutionen är anpassade efter kan ha riktigt stora hälsofördelar.

  • Mer energi
  • Jämnare blodsockernivå och därmed jämnare humör
  • Man kan tappa överskottskilon
  • Förbättrad sömn
  • Bättre immunförsvar
  • Minskade eller inga symptom för eksem
  • Minskade eller inga symptom för IBS

Kosten har en fantastiskt stor betydelse för vår hälsa och det finns så många hälsovinster med en ren och naturlig mat.

Avslutande ord

Vad har du för mål med din hälsoutmaning? Skriv gärna till oss på info@underarttak.se så kan vi föra en dialog och bolla tankar.

Önskar dig all lycka i din utmaning!

 

Signaturbild för Under vårt tak