5 okt 2015

Luna Sandaler

Luna sandaler är frihet för fötterna! Eller som Luna själva beskriver det “- Run like a human”! Vi är stolta och glada över att vara samarbetspartner med Minimalista som är Svensk agentur för Luna sandaler.

Inlägget handlar om Luna sandaler och innehåller annonslänkar.

Använd vår rabattkod “undervårttak” vid köp av dina Luna sandaler hos Minimalista.se så får du 10% rabatt. Söker du löparsandaler, något bekvämt för foten eller en fin, skön och svalkande sandal för varma dagar – ja då har du hittat rätt, Luna sandaler är verkligen mångsidig och helt rätt för dig och din fot!

Köp Luna sandaler

En av de första funderingarna, och frågorna som vi får, är ifall det inte skaver med ett band som går ner mellan tårna? Nej, man kommer inte ens att märka detta. Vi använder våra Luna sandaler väldigt flitigt och har aldrig reagerat över bandet, det man reagerar och kanske kan förvånas över är hur lätta de känns på foten, ibland undrar man om man ens har något på sig!

Luna sandaler har en så härlig känsla och ger en komplett frihet för fotens naturliga rörelse.

Minimalista

Minimalista.se är Svenska agenturen för Luna Sandaler, vilka skapats av Barefoot Ted som är en av personerna det skrivs om i boken “Born to run ” (vilket för övrigt är en fantastisk inspiration till att springa minimalistiskt!).

Sandalerna från Luna går verkligen i minimalismens tecken – inget onödigt, inget uppbyggt stöd kring vristen eller format för fotvalvet och det är precis detta vi gillar. Allt handlar om den rena och naturliga känslan samtidigt som designen är både snygg och tilltalande.

Minimalista Luna sandaler löparskola

Modeller och tillbehör

Det finns flera olika modeller och en del tillbehör för Luna sandaler. Vad gäller modellerna så handlar det framför allt om olika tjocklekar på sulorna, mönster/grepp samt remmar och hur dessa sitter placerade.

Vilka val som görs här beror på hur du primärt önskar använda dina sandaler. När det gäller tillbehör så kan det vara bra med en extrarem som håller sandalen ännu mer på plats ifall man springer mycket.

Det finns även isdubbar att köpa till, en vinterstrumpa samt en väldigt bra och praktisk samurajsocka (naturligtvis så kan du få 10% rabatt även på alla tillbehör med vår rabattkod “undervårttak“) som skyddar för väta, slask och kyla.

Denna samurajsocka är riktigt kul, inte bara för att den är formad för att passa sandalerna, som har ett band vid stortån, utan för dess enkelhet. Utsidan är vattenavvisande och insidan är klädd i bomull, undertill sitter en tunn gummibotten som gör att man inte kan glida runt i sandalen utan istället så sitter allt helt perfekt.

Och nu till det som är riktigt kul och gör strumpan speciell – man kan använda den som en egen fotbeklädnad vilket ger ett lätt skydd och gör den perfekt för promenader eller små springturer. Kanske den perfekta fotbeklädnaden på campingturer!

Springer man mycket på stigar och i skogen så väljer man en sandalmodell med tjockt och grovt mönster så att man får fint fäste på underlaget, men är man mest ute och går på vägar och liknande kan det vara en fördel med en tunnare och slätare sula. För vinterbruk finns tre olika tillbehör – isdubbar, vintersocka samt samurajsockan. Luna sandaler är med andra ord perfekta året runt.

Handtillverkade sandaler

Sandalerna från Luna tillverkas för hand i USA (Seattle) med krav på kvalité och med sin förebild i ursprunget. Lite extra kul att sandalerna är handtillverkade och att de genom boken Born to run har blivit lite kult.

Förebilden till sandalerna är Tarahumarafolkets löparsandaler, vilket det skrivs mycket om i boken, och Barefoot Ted´s vision var att göra en modern sandal som är enklare att ta på och av utan att gå för långt ifrån förebilden och samtidigt bevara alla positiva egenskaper.

Sulan är tillverkad av Vibram vilket borgar för teknik, kunnande och hållbarhet.

Använd dina Luna sandaler!

Ju mer du använder dina Luna sandaler desto skönare, bättre och bekvämare blir de! Det är helt klart våra favoriter och förstahandsval bland “skor” och glädjen över att springa i dessa är stor.

Det blir ett minimalistiskt och “tillbaka till ursprunget” sätt att röra sig i, kanske speciellt när det kommer till att springa. Kroppen får en annan och mer upprätt hållning samtidigt som framfotsisättningen blir mer naturlig.

Om du är nybörjare inom barfotalöpning så ta det försiktigt i början med lite kortare distanser, det är lätt att låta glädjen och entusiasmen ta över för att sedan vakna upp med riktigt rejäl träningsvärk i vaderna.

Tänk på att ha en mer rak hållning med något framskjutna höfter och landa på framfoten, hälen ska endast nudda marken. Tänk dig att du trippar fram, man brukar ofta tala om 180 steg per minut så det är bara korta trippande steg man ska göra.

Använd dina sandaler när du är ute och springer, går på stan, handlar, leker, är på fest eller jobbar. De är faktiskt precis så mångsidiga och de är faktiskt precis så bra för dina fötter.

Luna höstbild

Rabattkod

Självklart innebär vårt samarbete med Minimalista alltså även positiva saker för er läsare – vi kan erbjuda 10% rabatt vid köp av Luna Sandaler och tillbehör, så som T-shirt, buff, extra remmar, fotpåse och liknande. Men även på de fina och mycket användbara armbanden, de fungerar inte enbart som armband utan går in i livsstilen och faktiskt träning på flera sätt! Man kan väldigt enkelt träna sin tår med hjälp av armbanden, så ett träningsredskap som du har nära till hands (eller kanske mer exakt, arm).

Köp Luna sandaler

För att få rabatten behöver du endast ange vår rabattkod “undervårttak” i kassan, skriv in “undervårttak” i rutan som det står Rabattkod och klicka sedan på knappen Använd rabattkod. Detta görs efter att man klickat in de varorna man önskar och tryckt på Visa varukorgen. När man har skrivit in rabattkoden “undervårttak” och klickat på Använd rabattkod så kommer systemet automatiskt att dra av 10% samt redovisa detta tydligt.

Luna

Upptäck Luna Sandaler du också – släpp foten fri!
Magnus & Jenny sandals Lunasandaler Barfotalöpare barfota springa barfotaskor skor paleo paleolivsstil vandringsskor campingskor friluftsskor

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension CookEat Digital Nomad Dryck Fasta Föreläsning Glass Gästinlägg Hälsa IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat Nyhetsbrev Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil påsk Ren & Naturlig Mat Springa Squatty Potty Tips Träning Vegetariskt Vila lite Viltkött Vår kokbok Whole30 Yoga Ätbara insekter