2 jan 2017

Leverpastej

Ända sedan barnsben har vi varit förtjusta i att kunna Njuta av en god smörgås med leverpastej och gurka då och då. De senaste åren har det tyvärr inte blivit så ofta då det är svårt att få tag i bra paleovänliga leverpastejer ute i butikerna.

Lever

Även om vi älskar lever och har möjlighet att köpa fin sådan från gräsbetesdjur, djur som inte är uppfödda på spannmål utan på gräs och örter,  så har vi ändå dragit oss för att göra egen leverpastej.

Vi har trott att det är väldigt omständigt och att det ska tillagas i omgångar och i vattenbad. Men vi har haft fel!

Vid flera tillfällen när vi varit på besök hos vår vän Clara, som driver bloggen Moveat, har hon bjudit på både leverpastej och leverpatéer med olika spännande smaksättningar. Vi frågade henne om råd hur vi skulle göra och hon gav oss lite tips om hur vi enkelt skulle kunna göra egen leverpastej utan krångliga vattenbad och omständig procedurer.

Gör egen leverpastej

Nu har vi lagat egen leverpastej vid några tillfällen och experimenterat fram en smak som vi själva tycker väldigt mycket om. Vi har både rikligt med ingefära, vitlök och rosmarin i vår leverpastej och vi är väldigt glada för resultatet,  så gott!

Nu kan vi åter Njuta av en god smörgås med leverpastej och gurka, oavsett om det är på ett knaprigt Paleoknäcke, Fröknäcke eller något annat gott bröd från Paleoskafferiet så smakar det mer än ljuvligt till en kopp med värmande te.

Så tveka inte om du är lika förtjust i leverpastej som vi, gör din egen och hitta din favoritsmaksättning. Bara fantasin sätter gränser!

Recept på leverpastej

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Klickbar länk till vår Leverpastej hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo Paleorecept Paleosverige matblogg nyttigt recept inälvsmat paleoblogg

Sanna 8 februari, 2017 15:50 - Svara

Hej

Kan man månne ersätta nötlever och -färs med kycklinglever och malen kalkon? Jag är inte så förtjust i nötlever, gillar däremot kyckling.

Mvh, Sanna

mm

undervarttak 10 februari, 2017 10:37 - Svara

Hej Sanna

Vi har bara gjort enligt vårt recept men misstänker att det inte bör vara några problem. Fungerar nog fint med kycklinglever och kalkonfärs – vet dock inte om proportionerna blir samma. Sök gärna på just pastej med kyckling och se vad du får upp.

Magnus & Jenny

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa IBS Jul kakor Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube