Kokos och Bananmuffins med Röda Vinbär

Tillbaka

I vår trädgård har vi nu fullt med vinbär och vi äter så mycket vi orkar med. I dag så bakade jag nötfria och sockerfria muffins till kaffet och då kändes det helt rätt att trycka ner lite röda vinbär i smeten. Detta visade sig bli en mycket god och fin idé då de något sura vinbären gifte sig fint i smaken med den söta bananen, vem kunde anat!
 
Anledningen till att jag bakade just nötfria muffins var att vi om några dagar får finbesök av mina kära föräldrar och min far är nötallergiker. Inte helt lätt när det kommer till att baka Paleo då man ofta använder olika nötmjölssorter, så som mandelmjöl och hasselnötsmjöl i bakandet. Så idag blev det till att baka med endast kokosmjöl vilket jag tycker kan vara lite svårare att enbart baka med då man gärna vill komplettera med något nötmjöl också.
 
Tidigare har min käre far fått njuta av Paleoskafferiets Kanelbullar, Mjuk Hallonkaka med smak av kardemumma, Kokostoppar och när det bjuds till kalas tårta med Tårtbotten bakad på just kokosmjöl som grund. Men jag ville bjuda på något nytt så nu blir det bl.a. dessa goda muffins (för jag antar att jag inte kan hålla mig ifrån till att baka något mer) när mina fina föräldrar kommer på besök om några dagar.
 
Muffinsen går bra att frysa och ta fram när man blir sugen på något gott.
 
För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus