9 apr 2015

Inköpslista för Paleo

En inköpslista är ett bra verktyg för att handla både för att hålla sig inom Paleo och för att göra själva handlingen mer ekonomisk. Sitt ner hemma och planera dina inköp, gör upp en meny för kommande vecka och basera din inköpslista på menyn.

Det kan verka tråkigt och kanske till och med meningslöst att göra en inköpslista med det är faktiskt väldigt effektivt. Man sparar inte bara pengar utan också tid när man väl är i butiken – en plan är alltid bra att ha. Det kan vara detta som skiljer en framgång från ett misslyckande.

”om man inte planerar så planerar man för ett misslyckande”

Att skriva listan är halva jobbet, den andra halvan består i att följa listan när man väl är i butiken!

Basvaror

Naturligt vis så grundar man inköpslistan på veckans mat meny, men det finns lite basvaror som sannolikt återkommer vid varje veckohandling. Så man kan med fördel göra iordning en grundlista och sedan bara “bocka” för det man behöver, bekvämt och tidssparande.

Basvaror i en Paleo kost är: kött, fågel, fisk, skaldjur, ägg, grönsaker och rotfrukter.

Tillbehör i en Paleo kost är: frukt, bär, nötter, fröer och kryddor.

Med hjälp av Basvaror och Tillbehör så kan man enkelt bygga upp sin egen inköpslista. Det behöver alltså inte vara en avancerad lista med mängder av råvaror, man tar helt enkelt de man använder mest och lämnar lite utrymme under varje kategori där man kan fylla i “udda” varor.

Nu har du allt du behöver för att själv skapa en egen inköpslista för Paleo och sannolikt kommer det att spara en massa bekymmer, skapa mindre velande i butiken, ge dig mer tid och kanske några sparade slantar. Bra!

Mycket nöje
Magnus & Jenny Inköpslistor inköp

Sandra 10 april, 2015 07:43 - Svara

Hej,

Är det en möjlighet att vi kan få använda eran inköpslista?? 🙂

Önskar er en fin helg!

Mvh
Sandra Rappèll

mm

undervarttak 10 april, 2015 15:32 - Svara

Hej Sandra

Man skriver enkelt en egen Inköpslista som är anpassad dels efter vad ni brukar köpa och dels efter hur varorna i er butik är upplagda (i vilken ordning de kommer).

En fin helg till dig också.
Magnus & Jenny

marie 11 april, 2015 20:12 - Svara

Hej…
..hur kommer jag åt er fina inköp sista? Hittar ingen klickbar länk 🙁
MVH Marie Svensson

mm

undervarttak 20 april, 2015 14:15 - Svara

Hej Marie

Man gör den själv, i inlägget beskriver vi hur man på ett enkelt sätt kan lägga upp en inköpslista.

Magnus & Jenny

marie 11 april, 2015 20:14 - Svara

Oj då! Inköps lista ska det stå♥

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa Hållbar livsstil IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips plastbanta påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube