Höstens Hälsoutmaning Paleo30dagar är avklarad!

Tillbaka

Höstens Hälsoutmaning Paleo30dagar är avklarad!

Vi har under september och början av oktober haft vår Hälsoutmaning Paleo30dagar, så under den senaste tiden har det droppat in återkopplingar från deltagare och det är så fantastiskt rolig läsning!

Tänk att ren och naturlig mat tillsammans med rörelse under enbart 30 dagar kan ge så fina hälsovinster.

Paleo30dagar

Utmaningen Paleo30dagar handlar primärt om att äta ren och naturlig mat samt röra på sig under 30 dagar. Detta har stora hälsoeffekter på kroppen och det ger resultat, både fysisk och mental.

Att nu få läsa alla härliga återkopplingar som kommer till oss är underbart och vi blir så glada över deltagarnas framgångar! Här nedan hittar ni utdrag direkt från en del av alla de mail som kommit.

Deltagarnas ord om hälsoutmaningen

Några citat:

Jag är så glad över att jag varit med i er utmaning! Jag har hittat recept som jag aldrig provat förr och som kom att bli några av mina absoluta favoriter. Jag har hittat ett sätt att äta som min mage, min kropp och min hjärna mår bra av. Jag är piggare, sötsuget är så gott som borta och jag håller mig mätt längre. Gud vad skönt…
Jag har ”bara” gått ner 4 kilo, men med en bakomliggande utmattningsdepression med fortfarande högt kortisol i kroppen, så är jag nöjd. En av de största vinsterna är att magen mår bättre och jag ser inte längre ut som jag är gravid i sjunde månaden. Jag kommer nog alltid att tampas med att jag tycker för mkt om mat och då inte alltid den mat som jag mår bra av. Men med denna kost kommer vinsterna snabbt och påminner mig om hur dålig den onyttiga maten är för mig.
Sarah

Det positiva med den här utmaningen är så klar välmåendet. Sedan jag opererade bort sköldkörteln för 10 år sedan så har jag aldrig haft någon mättnadskänsla…det har jag nu. Jag har tappat ca 3,5 kg samt -5 cm runt midjan.
Min man har blivit av med sin lilla kulmage samt tappat ca 6 kg och det enbart av kosten.
Vi kommer att fortsätta äta Paleo men kanske inte lika strikt.
Jessica

Så fort det gick med 30 dagar Paleo. Jag var med i februari också och har känt en klar förbättring i måendet när jag jämför februari och september. Ingen huvudvärk eller andra konstigheter utan det har flutit på bra.
Det sjunker in mer och mer av kosten och jag tror det är min melodi.
…det känns super att veta att ni finns där redo att peppa och svara på frågor.
Lena

Tusen tack för dessa 30 dagar. De har varit nästan bara positiva för mig.
Sötsuget försvann snabbt, inga sockersvängningar och det är sååå skönt. Mina mage blev aningens bättre, men tror det kräver längre tid för att känna större skillnad. Jag minskade 3 kg i vikt och det är jag jättenöjd med. Sen fick jag bonusresultat såsom bättre sömn och bättre kondis. Jag är en löpare och springer mycket och långt men känner aldrig att jag gör framsteg och ofta känner jag mig tung i löpningen. Dessa 30 dagar har jag inte löpt alls, utan bara följt träningsschemat. Så när jag skulle ut för att provspringa en mil för några dagar sen så blev jag så förvånad, jag kände mig så lätt och tiden var bättre än på länge. Helt fantastiskt!!!
Maten var god och lättlagad. Jag hade bara några dagar med lägre energi och huvudvärk, annars tyckte jag att det gick väldigt bra.
Kicki

Tack för hjälpen att hitta tillbaka till en sund mathållning.
…var riktigt matt vid en period och ”PLING” ett mail från er som förklarade läget (Verkligen jättebra pepp mail, applåd på det) AHA, lite salt kanske, och vips, min huvudvärk som kommit krypande gav sig och och hon repade sig.
Mitt mål med utmaningen är uppnått, hitta tillbaka till kosten och få bort suget efter jag vill ha något mellan måltiderna, primärt maten, sekundärt träning och bonusen tappa centimetrar. med en sund inställning till mat så kommer hälsan på köpet. och är det såhär enkelt (i efterhand) så kommer resultaten snabbt.
Justja, resultatet dådå, -4,5kg, -7cm galet.
Stort tack för att ni är så dedikerade och delar med er av recepten, det blir inga konstigheter att fortsätta med det här, ett sätt att leva helt enkelt. En känsla av gott, enkelt och sunt.
John

Nu till Paleon. Här är det verkligen som ni beskriver, enkelt och gott! Att ändra kosten till paleo har inte varit svårt på något sätt. När jag frågade mig om det här verkligen var något för mig (…v 3 kanske, när jag helt plötsligt inte orkade göra alla armhävningar jag brukar och passet kändes nästan omöjligt att ta sig igenom..all energi borta ur kroppen) så damp ett mail ner från er där ni förklarade att precis så här kan man känna, men att det kommer att ändras. Och det har det gjort. Jag känner mig så himla nöjd. Att jag innan denna utmaning klivit upp och ner på den där j-a vågen för jag har åkt upp och ner i vikt…mackor hit och mackor dit..utesluta det…och det…för att kunna hålla vikten.
Nu har jag gått ner ca 3 kg och med den kosten som Paleo innebär, gott och enkelt så står jag kvar där. Jag äter mig mätt, jag äter gott och framför allt så känns kosten så nyttig!
Kan inte se några nackdelar med denna typ av livsstil. Ert koncept som ni har med 30-dagarsutmaningen är en hit. Man kan tro när man börjar träningsutmaningen…när man ögnar igenom upplägget lite snabbt, att passen blir en piece of cake…Men jisses, vi har varit helt sopslut!! Det har blivit en skön vana med träning, långa och många promenader och hälsosam mat.
Stort tack för den här tiden!
Bra upplägg!
Enkel och god mat!
Träning för vilken plats som helst och som man hinner få in vilken dag som helst.
Bra support och väldigt trevligt bemötande!
Tack!
Helena

Först och främst, tusen tack för att ni har tagit er tid och satt ihop Utmaningen. Mycket av tjusningen ligger i enkelheten, att det finns schema och recept att följa, man behöver inte grubbla när energin är låg, bara läsa och fixa. Jag har väl inte haft några jättejobbiga övergångssymptom, men det är klart att det fanns dagar då man skulle gett mycket för en chokladkaka, chips eller vad det nu var suget talade om för en. Trots det får jag nog ändå säga att det var lättare än vad jag trodde. Någon på jobbet frågade mig vad den största förändringen jag märkt var under Utmaningen…svaret blev ”frånvaron av problem”. Alltså, att man aldrig känner av t.ex magen efter att man ätit, inte uppblåst eller jobbig, att man aldrig känner sig sådär tokövermätt och slö som man kan göra efter en ”vanlig måltid”. Svaret kunde också lika gärna ha varit: mer energi, lättare i kroppen, piggare i huvudet, mer ork och lust att göra saker, och att få till små träningsstunder.
Det känns egentligen helt fantastiskt att efter bara fyra veckor ha tappat såpass mycket både i kg och centimeter att det känns verkligen på kläderna. Även om detta inte var mitt primärmål (som snart ”frisk” från utmattningssymptom så vill jag inte lägga någon viktstress på mig själv), utan det var helt enkelt bara att hitta en skönare känsla i kropp och knopp. Att bryta den onda cirkeln av att ligga i soffan med nåt onyttigt och tycka synd om sig själv. Och det känns det verkligen som om jag har gjort.
Bra variation på recepten, det enda jag tröttnade lite på en period var sötpotatis, men det avhjälptes med andra rotfrukter istället. Tror faktiskt att det bara var ett recept jag inte gillade, men det är nog inte så mycket receptets fel som att jag inte gillar brysselkål, men jag provade iaf.
Träningen gillade jag verkligen. Det var enkla övningar som man kunde göra hemma på gräsmattan, dvs det tar verkligen minimalt med tid och ursäkten att man inte hinner blir helt oanvändbar. Det hjälpte säkert till att det var världens skönaste Septemberväder också, för det var verkligen härligt att träna ute så mycket. Blev förvånad över att man hade förbättrat sig såpass mycket jämfört med första testpasset faktiskt, kändes coolt.
Jag ser nog att jag kommer fortsätta att ha paleo som bas även framöver, jag vill inte ramla tillbaka ner i ”träsket” igen. Kan hända att jag kommer lägga till lite ost eller så ibland, vi får se. Men såhär nästan en vecka senare, så har jag iaf inte fått någon attack efter sött/salt/bröd etc. och det känns ju skönt.
Jag är iaf jätteglad och nöjd över att jag varit med, och kände mig väldigt stolt när jag bockat av alla dagarna i meny och träningskalendern.
Maria

Det här är sannerligen inte de sista dagarna med Paleo för min del!
För mig är det här från och med den här utmaningen min nya livsstil.
Redan efter fyra dagar upplevde jag positiva hälsoeffekter.
Har en reumatisk sjukdom och lever med konstant smärta och stelhet.
Jag har kunnat dra ner på dosen medicin/smärtlindring och känner mig mkt piggare.
Jag skulle kunna skriva hur mkt som helst men nöjer mig med att TACKA för den här utmaningen och Er fantastiska blogg och ”skafferi”!
Anna-Klara

Helt underbara deltagare med fantastisk hälsovinster!

Avslutande ord

Nästkommande Hälsoutmaning Paleo30dagar startar den 30:e januari 2017 och ni är varmt välkomna att delta! Skicka ett intressemail redan nu till info@undervarttak.se så skriver vi upp er på vår lista för att automatiskt återkomma med massa information när det närmar sig anmälningsdax.

Magnus & Jenny