Helstekt sidfläsk

Tillbaka

Helstekt sidfläsk

Stekt sidfläsk är något som vi båda uppskattat mycket ända sedan vi var barn. Då var det klassiska att servera fläsket med bruna bönor eller krämig löksås, spannarpadopp som det kallades i Jenny´s familj.

Sidfläsk på olika sätt

Även nu så njuter vi av stekt sidfläsk då och då. Vi ser till att hitta en fin bit från en gård där man vet att grisarna mår bra. Ett tips för detta är vår samarbetspartner Gröna Gårdar som säljer ekologiskt fläskkött från glada grisar.

Titta in till deras sida och se om de levererar dit du bor, länk här.

Vi tillagar gärna sidfläsket i ugnen eller grillar det på grillen i skivor och äter det gärna tillsammans med Morotsraggmunk och Paleolingonsylt.

Helstekt sidfläsk blir underbart gott

Nu har vi blivit helt förälskade i ett nytt sätt att tillaga vårt sidfläsk på och det är att helstekta det i bit i ugnen under nästan 2 timmar. Helt fantastiskt gott! Sidfläsket blir så otroligt mört och härligt så det riktigt faller isär samtidigt som det får en ”knaprig” yta.

Första gången vi lagade och serverade helstekt sidfläsk var på vårt julbord och det blev otroligt uppskattat av våra nära och kära.

Så nu vill vi att även du ska få njuta av detta fantastiska recept för helstekt sidfläsk både till vardag och till fest, helt underbart gott!

Recept

För recept och hur man går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Helstekt sidfläsk hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus