Fokusera på det som är viktigt

Tillbaka
Fokusera på det som är viktigt, mindre sociala medier och mer din egen hälsa

Fokusera på det som är viktigt

Vi upplever att överflöd ofta ses som ett lika med tecken för framgång och lycka. Extra tydligt kanske detta blir när man scrollar på sociala medier. Istället för att fokusera på det som är viktigt hamnar fokus någon annanstans.

Men är det egentligen inte helt tvärt om? Genom att minska och förenkla kan vi uppnå djupare nivåer av fokus och framgång i livet?

Paleolivsstilen är en livsfilosofi som till viss del grundar sig i idén om att ”ju mindre i ditt liv, desto djupare kan du gå på det som betyder något”.

Nämligen – Din hälsa.

Flytta fokus

Genom att fokusera på det väsentliga och inte låter dig överväldigas av det oändliga flödet av information, konsumtion och distraktioner, som vi alla ständig omges av, finner du ett fokus. En kärna av det som är bra.

Fokus på naturen

Hur skulle detta förhållningssätt kunna gynna dig?

Jo, genom att förenkla ditt liv och minimera distraktioner kan du uppnå djupare nivåer av fokus och prestation.

Att följa en Paleolivsstil, där man äter en ren och naturlig mat lagad från grunden på råvaror, blir extra tydligt till exempel i en matbutik då möjligen 20% av alla gångar och avdelningar blir intressanta. Resten blir ett brus och en distraktion…

Och om du försöker skapa en ny vana, börja med ett litet steg. Genom att göra detta kan du etablera en stadig grund och sedan gradvis bygga vidare på den.

Detta ger hållbara vanor och en väg till att nå dina mål. Mindre kan alltså vara mer.

Avslutande ord

Fokusera på enkelhet och skapa möjlighet till att uppnå det du verkligen strävar efter i livet.

 

Signaturbild för Under vårt tak