Falsk ostkaka á la Drott

Tillbaka

Falsk ostkaka

Ostkaka är en gammal klassiker när det kommer till efterrätter eller när man vill ha något gott till kaffet, och vi älskar det! Men kan man göra ostkaka utan mejerier?

Ett recept får liv

När vi var på besök hos fina vänner härom sistens, med det fina efternamnet Drott, blev vi bjudna på Falsk ostkaka. Basen var squash tillsammans med mandel, sååå gott!

Receptet hade de i sin tur fått från vänner som de sedan omarbetat för att göra Paleo. Deras vänner hade i sin tur hittat det och så vidare… För visst är det så med de flesta recept att man tar de till sig och ändrar kanske lite för att få det att passa sina egna smaker och efter vilka råvaror man har att tillgå, och ja, vi har anpassat det lite också…

Så svaret på frågan om det går att göra ostkaka utan mejerier är ja! Eller ja, en variant som passar perfekt för alla oss som vill utesluta spannmål och mejerier i vår kost men ändå njuta av de goda smakerna av ostkaka.

Baka Paleo

Att baka utan spannmål, mejerier och vitt socker är inte svårt men det kan vara ovant i början innan man vant sig vid eventuellt nya råvaror.

I vår bakbok Nyttigare gott hjälper vi dig som vill baka Paleo med konkreta tips, idéer och härliga recept på hur du bakar just, Nyttigare gott. För det handlar ju om just det, att ibland kunna njuta lite nyttigare när man vill ha något gott till kaffet eller när det bjuds till kalas.

I vår bakbok Nyttigare gott hittar du recept på allt från bröd, kex, kakor till pajer, tårtor och smarriga tillbehör.

Köpknapp för boken Nyttigare Gott

Recept på Falsk ostkaka

Receptet på Falsk ostkaka ála Drott hittar du i vår receptbank Paleoskafferiet. Så baka, sätt på kaffet och njut av Falsk ostkaka, servera tillsammans med snabb bärsylt, vispad kokosgrädde och njut!

Här hittar du receptet på Falsk ostkaka ála Drott.

Falsk ostkaka framdukad och kaffe som hälls upp i kopp

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo bakglädje hälsosamt Sverige laktosfritt glutenfritt sockerfritt paleoblogg fredagsmys godis nyttigt gofika fika