Erik Bergström – Paleocamp

Tillbaka

Idag har vi äran att få ett gästinlägg av Erik Bergström från bloggen Drömkroppen, han har en fantastisk dokumenterad meritlista vad gäller träning och kost. Dessutom har han en bakgrund som SM-Guldmedaljör inom Kettlebell!

Till våren håller han ett Paleocamp i Villajoysa i Spanien! Oerhört spännande! Det finns fortfarande tid att anmäla sig – länk längre ner i Erik´s gästinlägg.

 

Erik

I September 2009 började jag med LCHF/Paleo och har aldrig sett tillbaka. Det mentala fokuset och den jämna energin det ger mig är vad som gör det möjligt för mig att leva det liv jag gör. Jag experimenterar alltid med min kost, framförallt kolhydraternas roll, mängd, källa och timing i mina olika mål. Jag äter alltid ekologisk paleokost med en låg andel kolhydrater, där det absolut viktigaste för mig är att maten är av hög kvalitét och är fri från gifter. Ren mat, utan kompromisser.

Mitt SM-Guld 2010 i kettlebell var även det ett experiment som lärde mig en ovärderlig läxa. Att se möjligheterna över hindren och att aldrig ge upp. Elva dagar innan finalen drabbades jag, liksom tusentals andra i Östersund, av Cryptosporidiumparasiten i dricksvattnet. Fyra dagar innan finalen var jag pigg nog att återuppta träningen, men hade tappat månaders arbete och gått ner många kilon. Då allt tycktes förlorat, bestämde jag mig för att gå ner ytterligare fyra kilon på lika många dagar, för att väga in i en lägre viktklass. Inte en helt hälsosam taktik kan jag medge, men att kunna se tillbaka på det beslutet som ett avgörande tillfälle, har hjälpt mig att samla kraft och åter se de dolda möjligheterna varje hinder innebär.

Jag är egentligen ingen tävlingsmänniska, men älskar att pressa mina egna gränser. Att alltid ha ett nytt stort mål, ett projekt, som tvingar mig att växa och utvecklas är min passion och drivkraft. Något som får mig att, när jag stiger upp om morgonen, långt innan solen gått upp, göra det med ett leende på läpparna.

Jag älskar elegans i rörelse och bedriver min träning ute i naturen. Färdighetsbaserad träning att ha nytta av. Stockar, stenar och framförallt min egen kropp är de redskap jag använder främst, även om jag fortfarande flitigt leker med kettlebells och liknande redskap. Min uppfattning av träning ligger i så otroligt mycket mer än att stärka kroppen. Min träning är min meditation, min stresshantering, min bro mellan kropp och sinne. Det ska vara roligt, rogivande och ockupera allt som är du. Det ska inte vara en börda, ett tvång eller något ångestfyllt. Att direkt efter ett avslutat träningspass längta efter nästa är något som skapar en hållbar aktiv livsstil att verkligen trivas med. Att få hjälpa andra till detta ger mig oerhörd glädje.

Erik13Erik11Erik12Erik14

Mitt kommande projekt att, i fivefingers, springa och vandra den 300 mil långa leden ”Te Araroa” var planerat att ske februari-maj 2015, tillsammans med min syster, men är framskjutet till 2016, då jag till min stora glädje precis blivit accepterad att träna och studera under Shaolintemplets stridsmunkar i Kina under ett års tid. Detta blir definitivt min största utmaning hittills!

Innan jag ger mig iväg på detta äventyr har jag två spännande happenings. Ett träningsäventyr 5-12 April 2014 i Spanien för alla som önskar lära sig mer om naturlig träning ute i naturen och samtidigt njuta av fantastiskt god mat. Om du är intresserad, hör gärna av dig med frågor, eller boka dig direkt på Paleocamp.

Detta passar alla, oavsett förgrund!

Det andra är en halvdagshappening, 26 April 2014 på Uppsalas grottkök ”PriMaten”, där vi tränar, leker och dricker gott ekokaffe i det förhoppningsvis strålande vädret. Det bjuds även på föreläsning.

/Erik Bergström

 

Vi hoppas givetvis på att få en uppdatering från Erik´s Paleocamp efter att det är avslutat. Tack för att du delar med dig!

Magnus & Jenny