Enkel Paleo Lemon Curd

Tillbaka

Enkel Paleo Lemon Curd

Födelsedagar firar vi givetvis med ett riktigt Paleokalas!

Vi bjuder gärna på ett äkta kaffekalas med kakor, bullar och tårta. Hur kan vi få ihop detta helt Paleo kan man nu tänka… ja givetvis blir det lite mycket godsaker på en och samma gång, mycket sött av honung och kokossocker. Men fyller man år så gör man och varför då inte göra det på Paleovis.

En extra utmaning med våra kalas är att inte använda mandelmjöl eller andra nötter i bakningen då vi har nötallergiker i släkten, så det fick bli till att tänka kokosmjöl, kokosmjöl, kokosmjöl.

Vi bakade en underbar Kaffelängd med äpple och kanel och struntade i att dekorera med hyvlad mandel. Kokostoppar innehåller inga som helst nötter och smakar ljuvligt. Vår Mjuka hallonkaka med smak av kardemumma går utmärkt att göra som muffins i stället för en hel kaka och allt garanterat nötfritt.

Tårta ”måste” man ju ha när det är födelsedagskalas och vi har sneglat på marängbotten med tycker det kan vara ganska svårt att få bra och att sedan göra den helt Paleo. NEJ! det blev ingen marängtårta! Vi njuter av en mjuk tårtbotten på kokosmjöl istället.

Så tårtbottenpå kokosmjöl med Lemon Curd, vispad kokosmjölk och färska jordgubbar blir Underbart!

Hittat ett fantastiskt recept på en enkel Lemon Curd som var helt Paleo hos Kimi på hennes blogg The Nourishing Gourmet. Lemon Curd är friskt, somrigt, gott och passar så väl till bär och glass som till härliga bakverk. Njut av god och enkel Paleo Lemon Curd i sommar du också.

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Enkel Paleo Lemon Curd hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus