Energibars

Tillbaka

Energibars

Energibars är så enkelt att göra själv och man kan få dem precis som man önskar, allt ifrån storlek till smak. Vi är väldigt svaga för choklad och tycker det är fantastiskt att smaksätta med raw kakao, passar fin fint med nötterna och kokosoljan som också finns i receptet.

Artikeln innehåller annonslänkar.

Köp Raw kakao

Vi har lagt in ett toppenfint recept i vår receptbank till Energibars och länken till detta hittar du längre ner i denna artikel.

Energi på långlopp

Under våren 2014 ska Magnus ta sig an flera härliga lopp bl.a. Stockholm Marathon. Det är första gången som han springer ett Marathon och spänningen är stor hur det ska gå. När Magnus deltar i olika lopp så är han inte ute efter att prestera så bra tid som möjligt utan mer för upplevelsen av att delta med människor och glädjen runt om kring, känslan och stämningen, om tiden sedan blir ok så är det ju givetvis inte tråkigt men absolut inte det viktigaste.

När man deltar i olika lopp så brukar arrangörerna ofta bjuda på sportdryck, kanelbullar, kaffe, saltgurka och banan som energihöjning under loppen. Inget av detta är något Magnus föredrar förutom bananen och den brukar oftast bara finnas i sluten av loppen.

Inför Stockholm Marathon har vi nu börjat provbaka olika Energibars som Magnus ska kunna ta till när han känner att han behöver under loppet. En fantastisk blogg som vi följer är – A Tasty Love Story – som drivs av Josephine Malene Kofod. På hennes härliga blogg hittade vi ett recept på Energibars som vi kände att vi absolut måste testa. Resultatet var fantastiskt.

Recept

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Energibars finns här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus